Simply the best

tina

„Никога няма да се предам в ръцете на старостта, докато не остарея. Аз не съм стара все още!”, казва Тина Търнър в свое интервю, когато е на 73. По това време вече е слязла от сцената, но продължава да записва музика в дома си.

Тихо и спокойно, след тежко боледуване е сряда легендарната певица си отиде от този свят на 83. Новината сподели говорителят й, а ефектът, който предизвика бе съкрушителен. Макар от години певицата да не бе напускала дома си заради бъбречна недостатъчност и отключили се куп заболявания след нея, тя продължаваше да танцува в сърцата на феновете. Това, че за последно стъпи на сцената преди повече от 20 години не попречи всички да я помнят в най-добрата й форма – върхушка от емоция, мощен глас и умопомрачителни крака минижуп.

„Петдесет са новите 30. Седемдесет са новите 50. Няма правила, които да казват, че трябва да се обличаш по определен начин или да бъдеш по определен начин. Живеем във вълнуващи времена за жените…”, отговаря звездата, когато се опитат да я набутат в дълги рокли и панталони.

Родена като Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, Тина има толкова шеметна история, че трудно може да се събере в един том. Тя се опитва да го направи в три, които само разпалват жаждата за още.

„Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на собствените си мечти“, Казва Тина, а кариерата й продължава повече от половин век.

Певицата получава широко признание и множество награди, сред които статуетки 8 Грами. През 2013 г. Търнър се отказа от американското си гражданство и се мести в имението си в Кюснахт край Цюрих, Швейцария. Там се посвещава на госпъл музика и подкрепя млади творци по пътя им към върха.

„Това е, което искам в рая… думите да се превръщат в ноти, а разговорите – в симфонии”, споделя Търнът, а мощният й глас продължава да отеква с хитовите The Best и We Don’t Need Another Hero.

В памет на Тина избрахме няколко специални цитата, за да я почетем и да почерпим вдъхновение от духа й на боец.

Tina turnar

„Понякога трябва да оставиш всичко да си отиде – пречисти се. Ако сте недоволни от нещо… каквото и да ви съсипва, отървете се от него. Защото ще откриете, че когато сте свободни, вашата истинска креативност, вашето истинско аз излиза наяве“.

„Във всеки един момент винаги имаме избор, дори и да ни се струва, че нямаме. Понякога този избор може просто да бъде да мислите по-положително“.

„Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече осъзнаваш, че не е важно какво се случва, а как се справяш с него“.

Никога не съм казвал „Е, нямам това и нямам онова.“ Казах „Все още нямам това, но ще го взема“.

„Не се притеснявайте, ако мислите, че сте единственият, изправен пред предизвикателства. Ако изглежда, че хората около вас нямат проблеми, това просто означава, че не ги познавате достатъчно добре, за да видите проблемите им, или те са много добри в това да ги крият. Проблемите са неизбежни за всички живи същества.”

„Най-голямата ми тайна за красота е да съм доволен от себе си. Грешка е да мислите, че сте това, което поставяте върху себе си. Вярвам, че до голяма степен това как изглеждате е свързано с това как се чувствате за себе си и живота си“.

Сбогом, Тина, и благодарим за музиката!

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Грета става модна икона във Vogue
Грета Тунберг – момичето, което негодува срещу потреблението, стана корица на модно...
Read More
0 replies on “Simply the best”