Скандал с филма за Гучи

(Photo by MIGUEL MEDINA/AFP via Getty Images)

Споровете и интригите около най-новия филм на Ридли Скот House of Gucci се завихрят с пълна сила. Лентата трябва да разказва вълнуващата история около смъртта на Маурицио Гучи, поръчана от неговата съпруга. Сега обаче наследници на прочутата модна къща от Флоренция призовават режисьора

The House of Gucci с участието на Лейди Гага и Адам Драйвър е по сценарий, базиран върху книга за убийството през 1995 г. на Маурицио Гучи, един от внуците на основателя на модната империя и съдебния процес срещу бившата му съпруга. Патриция Реджани, в чийто образ влиза Гага във филма, е осъдена и излежава 16 години в затвора като поръчител на убийството. Една от вторите братовчедки на Маурицио – Патриция Гучи, се тревожи, че филмът отива отвъд криминалната история и навлиза дълбоко в личния живот на наследниците на Гучи.

„Наистина сме разочаровани. Говоря от името на семейството. Те крадат идентичността на едно семейство с користна цел, за да увеличат приходите в холивудската система… Нашето семейство има идентичност, личен живот. Можем да говорим за всичко, но има граници, които не бива да се престъпват“, казва тя.

Патриция Гучи обясняв, че се е свързала със съпругата на Ридли Скот – Джанина Фачо, за да поиска разяснения за обхвата на лентата, но не е получила отговор. Фачо се срещна с членове на фамилията Гучи преди 20 години във връзка с друг проект, който трябваше да бъде съсредоточен върху ролята на бащата на Патриция – Паоло, и дядо ѝ Алдо за налагането на бранда като глобален играч на модната сцена. След като продуцентската компания не се е свързала със семейството във връзка с новия филм, във фамилията се разтревожили. Продуцентската компания не отговори на запитването за коментар, отправено и чрез италианския им партньор.

https://www.instagram.com/p/CNsrpsQMGkl/

Гучи не са първата фамилия в италианската мода, която се противопоставя на представянето си на екрана. Семейство Версаче разпространи изявление през 2018 г. по повод сезона от поредицата „Американска криминална история“ за убийството на основателя на модната къща Джани Версаче. В изявлението се посочваше, че семейството не е одобрило поредицата и тя трябва да се възприема като художествена измислица.

Патриция Гучи каза, че семейството ще реши какви последващи действия би могло да предприеме, след като видят филма. Те са притеснени от подбора на актьори, които влизат в образите на членове на семейството, които нямат почти нищо общо с убийството на Маурицио Гучи, от липсата на контакт с продуцентската компания на Скот и за неточностите, които виждат в книгата, върху която е сценария на филма.

„Дядо ми беше много хубав мъж, като всички Гучи – много висок, синеок и елегантен. Ролята му играе Ал Пачино, който не е много висок и на снимката се вижда, че е дебел, нисък, наистина грозен. Срамота, защото изобщо не прилича на него“, казва Патриция Гучи.

В лентата Ал Пачино играе ролята на Алдо Гучи, открил магазините на „Gucci“ на Via Condotti в Рим и в Ню Йорк, привлякъл известни клиенти и разширил влиянието на бранда на световния пазар на луксозни стоки. Джаред Лето влиза в образа на Паоло Гучи, на когото е идеята за прочутото лого на бранда, както и за запазената марка чанти и мокасини.

Семейство Гучи няма участие в модна къща „Gucci“ от 1993 г., когато Маурицио продава дела си на компания Инвесткорп, базирана в Бахрейн. По-късно той е изкупен от френската група, известна днес като „Kering“.Модната къща сътрудничи с филмовата продукция, отвори архивите си за костюмите и реквизита ѝ. Салма Хайек, която е съпруга на изпълнителния директор на „Kering“ Франсоа-Анри Пино, участва във филма. Джаред Лето е близък приятел на творческия директор на модната къща Алесандро Микеле и това също го превръща във връзкарите уредили се с роля в лентата.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Филмите и сериалите през април
Най-новият филм на италианеца Лука Гуаданино събира Зендея, Джош О’Конър и Майк...
Read More
0 replies on “Скандал с филма за Гучи”