Сладко-кисело мариновано цвекло

Продукти:

1 ½ кг дребни главички червено цвекло

2 ч.ч. захар

2 ч.ч. вода

2 ч.ч. ябълков оцет

2 пръчки канела

1 ч.л. карамфил

1 ч.л. бахар

Приготвяне:

Сварете цвеклото за 30 мин, докато омекне. Обелете го и го нарежете на четвъртинки. Сложете го в тенджера заедно със захарта, оцета и водата. Завържете подправките в парче тензух, добавете и тях. Щом течността заври, намалете огъня и варете още 10 мин.

Разпределете цвеклото в горещи буркани и залейте с течността. Затворете бурканите здраво и ги стерилизирайте във вряща вода за 35 мин.

Хранителна информация за ¼ чаша:

калории – 53

въглехидрати – 12 г

мазнини – 0 г

протеини – 1 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Шупет и животът след Карл Лагерфелд
Котката красавица Шупет бе приживе единствената любов на Карл Лагерфелд. Той нееднократно...
Read More
0 replies on “Сладко-кисело мариновано цвекло”