Сладко-кисело мариновано цвекло

Продукти:

1 ½ кг дребни главички червено цвекло

2 ч.ч. захар

2 ч.ч. вода

2 ч.ч. ябълков оцет

2 пръчки канела

1 ч.л. карамфил

1 ч.л. бахар

Приготвяне:

Сварете цвеклото за 30 мин, докато омекне. Обелете го и го нарежете на четвъртинки. Сложете го в тенджера заедно със захарта, оцета и водата. Завържете подправките в парче тензух, добавете и тях. Щом течността заври, намалете огъня и варете още 10 мин.

Разпределете цвеклото в горещи буркани и залейте с течността. Затворете бурканите здраво и ги стерилизирайте във вряща вода за 35 мин.

Хранителна информация за ¼ чаша:

калории – 53

въглехидрати – 12 г

мазнини – 0 г

протеини – 1 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Тенорите на Райна Кабаиванска

Вълнуващата прима Райна Кабаиванска, можем да чуем и видим в онлайн концерт...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ