Продукти:
1 ½ кг дребни главички червено цвекло
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. ябълков оцет
2 пръчки канела
1 ч.л. карамфил
1 ч.л. бахар
Приготвяне:
Сварете цвеклото за 30 мин, докато омекне. Обелете го и го нарежете на четвъртинки. Сложете го в тенджера заедно със захарта, оцета и водата. Завържете подправките в парче тензух, добавете и тях. Щом течността заври, намалете огъня и варете още 10 мин.
Разпределете цвеклото в горещи буркани и залейте с течността. Затворете бурканите здраво и ги стерилизирайте във вряща вода за 35 мин.
Хранителна информация за ¼ чаша:
калории – 53
въглехидрати – 12 г
мазнини – 0 г
протеини – 1 г
Spread the love