Сладко-кисело мариновано цвекло

Продукти:

1 ½ кг дребни главички червено цвекло

2 ч.ч. захар

2 ч.ч. вода

2 ч.ч. ябълков оцет

2 пръчки канела

1 ч.л. карамфил

1 ч.л. бахар

Приготвяне:

Сварете цвеклото за 30 мин, докато омекне. Обелете го и го нарежете на четвъртинки. Сложете го в тенджера заедно със захарта, оцета и водата. Завържете подправките в парче тензух, добавете и тях. Щом течността заври, намалете огъня и варете още 10 мин.

Разпределете цвеклото в горещи буркани и залейте с течността. Затворете бурканите здраво и ги стерилизирайте във вряща вода за 35 мин.

Хранителна информация за ¼ чаша:

калории – 53

въглехидрати – 12 г

мазнини – 0 г

протеини – 1 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

„Обетованата земя“ на Барак Обама излиза на български (Откъс)

Барак Обама започва да пише своите президентски мемоари скоро след края на...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ