Сладко-кисело пиле

Продукти:

750 г пилешки гърди, нарязани на хапки

½ ч.ч. царевично нишесте

2 яйца

¼ ч.ч. брашно

олио за пържене

1 ч.ч. ананас от консерва

1 зелена чушка

1 червена чушка

½ глава лук

½ ч.ч. захар

¼ ч.ч. кафява захар

½ ч.ч. ябълков оцет

1/3 ч.ч. кетчуп

4 ч.л. соев сос

2 скилидки чесън

Приготвяне:

В купа разбийте захарта, кафявата захар, оцета, кетчупа, соевия сос и счукания чесън.

Загрейте голямо количество олио в уок или дълбок тиган. Изсипете нишестето в плик, сложете вътре пилешкото и разтръскайте добре, да се оваля от всички страни. Потапяйте парчетата пиле в разбитите яйца, след това в брашното и пържете на порции до златисто.

Като изпържите пилешкото, изсипете почти цялото олио – оставете около 1 с.л. в тигана. Сложете нарязаните лук, чушки и ананас и пържете 1-2 минути. Добавете соса и пилето. Бъркайте, докато сосът се сгъсти. По желание поръсете със сусам.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 602

въглехидрати – 92 г

мазнини – 6 г

протеини – 41 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Бенедикт Къмбърбач е Луис Уейн
StudioCanal, SunnyMarch, Shoebox Films и Film4 обявиха премиерната дата на The Electrical...
Read More
0 replies on “Сладко-кисело пиле”