Продукти:
750 г пилешки гърди, нарязани на хапки
½ ч.ч. царевично нишесте
2 яйца
¼ ч.ч. брашно
олио за пържене
1 ч.ч. ананас от консерва
1 зелена чушка
1 червена чушка
½ глава лук
½ ч.ч. захар
¼ ч.ч. кафява захар
½ ч.ч. ябълков оцет
1/3 ч.ч. кетчуп
4 ч.л. соев сос
2 скилидки чесън
Приготвяне:
В купа разбийте захарта, кафявата захар, оцета, кетчупа, соевия сос и счукания чесън.
Загрейте голямо количество олио в уок или дълбок тиган. Изсипете нишестето в плик, сложете вътре пилешкото и разтръскайте добре, да се оваля от всички страни. Потапяйте парчетата пиле в разбитите яйца, след това в брашното и пържете на порции до златисто.
Като изпържите пилешкото, изсипете почти цялото олио – оставете около 1 с.л. в тигана. Сложете нарязаните лук, чушки и ананас и пържете 1-2 минути. Добавете соса и пилето. Бъркайте, докато сосът се сгъсти. По желание поръсете със сусам.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 602
въглехидрати – 92 г
мазнини – 6 г
протеини – 41 г