Какви кецове да носим през 2022?

кецове

Photo: @anoukyve

Кажете „чао“ на Stan Smith-ките си. Време е за нещо ново. Тазгодишните кецове несъмнено са вдъхновени от тенис и баскетболни модели от минали декади. Вкарани в съвременния контекст, те са по-изчистени и съвсем добре се вписват в нашата епоха.

Отдавна излезли от първоначалното си предназначение за носене на спортните игрища, кецовете са важна част от wow фактора на всеки аутфит. От любимите на мнозина Converse Chuck Taylors, през неизменните Air Jordans, до сникърсите „на стероиди“ тип Balenciaga Triple S, чието време сякаш изтече. Ако все още се колебаете дали да ги инкорпорирате в ежденевието си, ето няколко идеи, които могат да ви бъдат полезни.

Обратно в 70-те

New Balance кецове

@cos55555

New Balance – XC-72, който скоро ще завладее Инстаграм фийдовете ни. Той не е нито твърде тренди, нито твърде ретро, а олицетворява точния баланс между двете. Личи си, че марките все повече мислят в посока устойчив дизайн. А и залагането на конкретна тенденция, която ще изчезне след няколко месеца, не е рентабилно. По-класическите модели са много по-лесни за съчетаване и могат да бъдат носени по-дълго време, без да изглеждат демоде.

Retro Basket

Adidas кецове

@pollyvsayer

Ако не сте в настроение за Air Jordans, но искате да вкарате щипка носталгия (и стилът ви да заприлича на този на Хейли Бийбър), то този тип кецове е за вас.

По-малкото е повече

@anoukyve

Добре познатите думи на Лудвиг Мис ван дер Рое важат с пълна сила за изчистените модели тип Chuck Taylors и Vans slip ons. Дължим завръщането на вторите най-вече на сериала „Игри на калмари“. А и се пренаситихме от твърде агресивни модели тип Balenciaga Triple S, доминиращи на пазара през последните 3 години.

Новите „dad“ сникърси

@mademoiselleaia

Модели, подобни на Nike Zoom Air Fire, носят напомнят на по-грубите кецове, които доминираха преди. Но са по-прибрани и изчистени, а и се предлагат в много цветове. Което ни напомня за следното:

Нуждаем се от малко цвят

@kart_wang

Ще пропуснем очевидния факт за сивото ни ежедневие, което копнеем да освежим с някоя друга цветна вещ. Действително обаче чифт кецове в свеж нюанс биха спасили (почти) всеки безхарактерен аутфит.

Spread the love
More from Ина Иванова
Най-интересното от тазгодишните награди Грами
Тревор Ноа се превъплъти в ролята на водещ за четвърта поредна година...
Read More
0 replies on “Какви кецове да носим през 2022?”