Соня Йончева отново в La Scala

На 7 декември Соня Йончева ще се завърне в Teatro alla Scala, за да вземе участие в изключителната гала тържество тази година, за откриване на сезона на известния оперен театър, в която ще участват много от най-добрите световни оперни певци и балетисти.  

Гала събитието е под надслов A RIVEDER LE STELLE, което в превод означава „Да видим звездите отново“. С това заглавие, организаторите искат да ни дадат надежда, че колкото и да е тъмно небето над земята, звездите продължават да светят в своята неземна красота. Оперните арии и танцовите моменти ще бъдат свързани с текстове, рецитирани от актьори, за да означат приемствеността между изкуствата. Въпреки ограниченията, Teatro alla Scala празнува на 7 декември с вечерно излъчване на Rai Cultura на телевизия Rai 1 (Италия) под режисурата на Riccardo Chailly, режисирано от Davide Livermore и участието на 24 от най-великите гласове на нашето време и на танцьорите на ла Скала.

„Вечерта ще бъде дирижирана от Riccardo Chailly (в оперната част) и Michele Gamba ( в балетната част). Галата ще бъде излъчена по телевизия, радио и интернет от 17:00 ч. централноевропейско време.“ – пише Соня Йончева

https://www.instagram.com/p/CINyiSnB5oU/

А в сайта на Театър Ла Скала можем да видим и имената на плеядата звезди, които ще вземат участие в този празничен стрийминг. Ще бъде изпълнена музика от: Жорж Бизе, Пьотр Илич Чайковски, Давиде Буста Дилео, Гаетано Доницети, Жул Масне, Джакомо Пучини, Джоакино Росини, Ерик Сати, Джузепе Верди, Рихард Вагнер

„На 7 декември, двадесет и четири от най-великите гласове на нашето време ще бъдат в Милано, за да засвидетелстват близостта си до театър, който е бил засегнат повече от други от пандемията. В допълнение към певците и танцьорите, оркестровите и хорови артисти, това ще бъде вечерта на техници, шивачи, сценографи, всички онези работници, които след възобновяването през септември, когато La Scala представи програма от 66 вечерни спектакли до 7 декември, трябваше да преустановят дейността си. В тези все още драматични седмици, не може да бъде вечер на истинско празненство. Това обаче, ще бъде вечер на надежда и решителност, в която Ла Скала и Раи ще донесат в домовете ни“ -споделят организаторите на десетгодишното издание на „A riveder le stelle“.

Да не забравим да се включим в стрийминга на 07 декември 2020 от 17:00ч.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Заплетен сюжет
Плетените чанти на сезона влизат в ново амплоа Текст Галина Друмева През...
Read More
0 replies on “Соня Йончева отново в La Scala”