Продукти:
1 глава червен лук
1 стрък пресен лук
1 ч.ч. чери домати, разполовени
1 ч.ч. зелени маслини, обезкостени
¼ ч.ч. нарязан магданоз
¼ ч.ч. нарязан копър
1 ч.л. сумак
сол
За дресинга:
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сос от нар
Приготвяне:
В купа намачкайте нарязания на тънки полумесеци лук със солта и сумака. Добавете нарязания пресен лук, доматите, маслините, магданоза и копъра. Разбийте продуктите за дресинга. Залейте салатата, разбъркайте и сервирайте.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 213
въглехидрати – 21 г
мазнини – 15 г
протеини – 3 г