От днес слушаме световния бестселър „Глюкозната революция” на български

Топ треньорът Инес Субашка разкрива тайните на добрата форма в подкаст в Storytel

Една от най-чаканите у нас книги за контрол на кръвната захар, по-добра физическа форма и психическа кондиция от днес вече е достъпна на български и в аудиоформат. Абсолютният световен бестселър „Глюкозната революция” на Джеси Инчауспе е най-новото заглавие в Storytel. За всички, които това лято търсят ефективни решения за по-добро здраве, тонус и фигура, в платформата отскоро е достъпен и подкастът на топ треньора Инес Субашка – „Навикът да си здрав“.

„Лятото е идеалният сезон да се погрижим за себе си и да потърсим мотивация и знания за постигане на по-добро здраве и форма. Затова много се постарахме да осигурим възможно най-полезното съдържание по темата, което хората могат да слушат, докато са във ваканция, по време на тренировка или дори докато приготвят храната си”, обяснява Ана Клисарска, издател на Storytel в България. „Имаше период, когато в България „Глюкозната революция” се разпространяваше на английски език от човек на човек и почти апокрифно в мрежите, а сега вече всеки може да я слуша спокойно и удобно на български. По същия начин, информация за качествено новия подход на Инес Субашка към храненето и тренировките превзе като вълна женската аудитория, но сега тя вече е систематизирана и представена лично от нея по най-достъпния начин в новия подкаст”, допълва тя.

Абсолютният бестселър „Глюкозна революция” на Джеси Инчауспе, която вече има над 2,5 млн. последователи в социалните мрежи, излиза през 2022 г. и бързо превзема класациите в различни държави. Той е преведен на над 40 езика и издаден в милиони копия по цял свят. Опирайки се като биохимик на над 300 научни изследвания, на собствения си опит, както и на преживяното от своите съмишленици, развенчавайки митове и утвърдени от години схващания, авторката ни запознава с революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето и благополучието ни.

Инчауспе предоставя десет прости съвета, които помагат на хора със здравословни проблеми да подобрят състоянието си, да възвърнат формата и енергията си. Диабетиците, сърдечно болните, преждевременно състарените, хората със свръхтегло, вечно гладните, преуморените, потиснатите, тревожните могат отново да се радват на живота, единствено като спазват „хаковете“ на „глюкозната богиня“, при това без тежки ограничения и мъчителни диети. Посланията на „Глюкозната революция” в платформата на Storytel звучат на български с гласа на Христина Ибришимова.

Десетте епизода на подкаста на Инес Субашка също се базират на комбинация от дългогодишен личен опит и професионална практика. Нейният път започва със стреса на професионалния спорт, изпълнен със зверски тренировки, болки и разочарования, минава през тежки контузии, хранителни разстройства и депресия, за да стигне до успешна треньорска кариера. Днес Инес посвещава времето си на помощ на хората, които искат да постигнат здравословните си цели без травми – нито физически, нито психически. Тя е категорична, че да си здрав и във форма – това е навик. Но да си болен, с липса на енергия и извън форма, също е навик. „Променете навиците си и ще промените живота си“, казва Инес Субашка.

В епизодите на подкаста тя разглежда важни теми, сред които емоционалното и интуитивното хранене, начините за забързване на метаболизма и справяне с глада за  въглехидрати, фастингът, хормоналният баланс, ролята на съня и клетъчната памет.

Други вдъхновяващи актуални заглавия, които могат да подкрепят мотивацията ни да влезем в по-добра форма и са достъпни в Storytel, са биографиите на световния шампион в бягането на свръхдълги разстояния Килиан Жорнет – „Тичай или умри”, на легендарния Арнолд Шварценегер – „Зов за завръщане”, на Димитър Бербатов – „По моя начин”, „Човекът от Еверест” – историята на Тенсинг Норгей за първото изкачване на най-високия връх на света, „Бъди вода, приятелю: Учението на Брус Лий”, както и „Клуб 5 сутринта” на Робин Шарма и „Съвършеното здраве” на Дипак Чопра.

За всички, които искат да се потопят в света на аудио и е-книгите, сега Storytel има специално предложение –  30% отстъпка от месечната такса при предплатен годишен абонамент. Абонаментът има 7-дневен безплатен тестов период и струва 109 лв. за 12 месеца или по 9,08 лв./месец вместо стандартните 12,99 лв.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Антиейдж от Filorga
Интензивен антиейдж серум за лице, с който забравяте за мезотерапията. Дори за...
Read More
0 replies on “От днес слушаме световния бестселър „Глюкозната революция” на български”