Тайният език на брошките

Кралица Елизабет често използва брошките си, за да предаде определено послание на публиката. Много от безценните накити се предават в кралското семейство от поколения и разказват собствени сантиментални истории.


Един от примерите е брошката във форма на кошница с цветя, подарена на кралицата от родителите й през 1948 г. по случай раждането на принц Чарлз. Тя я слага няколко седмици по-късно за първите му официални снимки. През 2013 г. я носи на кръщенето на най-големия си правнук, принц Джордж. Същата година по време на традиционното си коледно обръщение към нацията отново е с тази брошка, а компания й правят портретите на принц Джордж и на баща й, крал Джордж VI.

Кралица Елизабет по време на коледното си обръщение, 2013 г.

Като романтичен жест към съпруга си, принц Филип, кралицата отпразнува 72-та годишнина от сватбата им през 2020 г., носейки брошка във формата на хризантема от сапфири и диаманти, с която е и на снимките от медения им месец през 1947 г. Същата брошка избира и през 2007 г., за 60-та годишнина от сватбата.

Кралица Елизабет и принц Филип по време на медения си месец, 1947 г.

Кралицата носи определени брошки в знак на почит към близките, които е обичала и загубила. Такава е брошката с ръчно изрисувана роза, заобиколена от 100 диаманта, с която тя отбелязва 100-ия рожден ден на майка си през 2000 г. По време на коледното си обръщение през 2002 г. е със същата брошка, само месеци след смъртта на кралицата-майка.

По време на службата за Деня на Обединеното кралство в Уестминстърското абатство, 2008 г.

Друга брошка, която кралицата носи, е тази във формата на диамантена мида с една-единствена перла. Тя е била любима на майка й и Елизабет я слага през 2009 г. за откриването на статуя на кралицата-майка.

Кралица Елизабет носи любимата брошка на майка си по време на пътуване в Канада, 2010 г.

Освен като сантиментален жест, кралицата използва брошките си и като дипломатическо послание по време на визитите си в чужбина. Умението да се използва този негласен код тя предава и на Кейт Мидълтън, като й заема своята брошка във формата на диамантен кленов лист по време на първата й обиколка на страната през 2011 г., а след това отново и през 2016 г.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Маслени бисквити с теменуги
Продукти: 1 ¼ ч.ч. брашно ¼ ч.ч. захар ½ ч.ч. размекнато масло...
Read More
0 replies on “Тайният език на брошките”