Продукти:
1 опаковка бутер тесто
1 яйце
1 ч.ч. рикота
сол
черен пипер
1 лимон
2 глави лук
350 г аспержи
1 ½ с.л. зехтин
1 ч.л. мед
1 връзка магданоз
½ връзка естрагон или 1 ч.л. сушен
Приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса. Сложете бутер тестото в намазнена тава, като оформите бордюр по краищата.
Разбийте яйцето, намажете бюрдюра, а към остатъка прибавете рикотата, сол, пипер, настърганата кора на лимона, едната глава лук – нарязана. Разпределете сместа върху тестото. Отгоре подредете аспержите и поръсете със зехтин. Печете до златисто – около 20 мин.
В купа разбъркайте нарязаните магданоз и естрагон с останалия лук, сока от лимона, меда, 1 с.л. зехтин, сол и пипер. Поднесете тарта с дресинга.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 465
въглехидрати – 31 г
мазнини – 31 г
протеини – 16 г