Тарт с аспержи и рикота

Продукти:

1 опаковка бутер тесто

1 яйце

1 ч.ч. рикота

сол

черен пипер

1 лимон

2 глави лук

350 г аспержи

1 ½ с.л. зехтин

1 ч.л. мед

1 връзка магданоз

½ връзка естрагон или 1 ч.л. сушен

Приготвяне:

Включете фурната на 220 градуса. Сложете бутер тестото в намазнена тава, като оформите бордюр по краищата.

Разбийте яйцето, намажете бюрдюра, а към остатъка прибавете рикотата, сол, пипер, настърганата кора на лимона, едната глава лук – нарязана. Разпределете сместа върху тестото. Отгоре подредете аспержите и поръсете със зехтин. Печете до златисто – около 20 мин.

В купа разбъркайте нарязаните магданоз и естрагон с останалия лук, сока от лимона, меда, 1 с.л. зехтин, сол и пипер. Поднесете тарта с дресинга.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 465

въглехидрати – 31 г

мазнини – 31 г

протеини – 16 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Деми Мур и дефилето на Fendi
Когато не можеш да си зрител от първия ред на модното шоу...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *