Теодосий Спасов с фотографска изложба

27 фотографски творби на Теодосий Спасов ще украсяват изложбеното пространство на БНР от 8 декември. Музикална къща БНР открива първата изложба на виртуоза, посветена на пътуването му до Антарктида. Куратори са фотографите Зафер Галибов и Ани Петрова. Именно Галибов е сред менторите на Спасов в работата му зад обектива.

Теодосий определя фотографията като също толкова вечна, изначална и базисна, колкото са други две изкуства за него – музиката и виното. Музиката запечатва момента в звук, виното – във вкусово усещане, а фотографията увековечава образа на отлитащите мигове, обобщава той. Насърчен и подтикнат да развива уменията си и в тази насока от известния майстор на обектива Зафер Галибов, Спасов и до днес твърди, че за него фотографията все пак е хоби. Галибов споделя с Теодосий не само опита си от стотици заснети концерти, но също така и един по-ранен антарктически опит, от посещенията си на същите места на Ледения континент преди години.

От стотици кадри тримата с Ани Петрова избират 27, които да разкажат по най-запомнящ се начин пътуването на Теодосий и китариста Християн Цвятков до Антарктида точно преди година. Поради особената пандемична ситуация, събитието няма да бъде отворено за посетители, но надеждите са в посока, че изложбата ще остане за по-дълго време и ще може да бъде разгледана след изтичането на локдауна, а паралелно с това се мисли и за евентуално виртуално представяне също на по-късен етап.

Spread the love
More from Вида Пиронкова
Зорница Иларионова: Музиката не е част от моя живот, тя е целият ми живот
Цигуларката от класа на проф. Захар Брон, при когото са учили бележити...
Read More
0 replies on “Теодосий Спасов с фотографска изложба”