Теория на големия успех

Гледаме Кейли Куоко в съвсем ново амплоа – като сладка купонджийка, замесена в убийство. Сериалът е „Стюардесата“, а това е една от малкото причини да ви разкажем повече за тази сладка блондинка

Нали знаете онзи израз на английски – girl next door? Той е крайно трудно преводим на български, но толкова уместен, когато говорим за Кейли Куоко. Станала известна с изпълнението си на Пени в сериала „Теория за Големия взрив“, Кейли се радва както на мъжко, така и на засилено внимание от медиите. Може би защото прилича на доброто момиче от съседния двор, което някога е било скаут, мажоретка или поне е продавала курабийки. Не давайте видът й да ви заблуди и не си правете илюзии. Кейли е част от шоубизнеса от невръстните 8 месеца, когато е избрана да участва в реклама за детски играчки. Като дете пък снима шест реклами за куклата „Барби“ – може би защото страшно прилича на нея. Почти до 17-годишна възраст е тенис играч в аматьорската лига и обещаваща спортна звезда. Колкото и да е странно, семейството на Кейли няма нищо общо с киното или телевизията. Баща й е брокер, а майка й домакиня. Интересната й фамилия е италианска. Идва от баща й и значи „готвач“. Във вените на Кейли тече още британска и германска кръв по линия на родителите й.

Късмет или съдба

Още от 6-годишна Кейли се занимава с актьорско майсторство – тя снима реклами, клипове и има малки роли, като първата й почти главна е във филма „Плаващи пясъци“ с Доналд Съдърланд. Въпреки това бъдещата актриса не планира това да е професията й. Тя е запалена по спорта и е част от лигата на непрофесионални тенис играчи. В крайна сметка, когато е на 17 години, окончателно оставя тениса и се концентрира в телевизията, която й дава кариерата на актриса и я превръща в звезда. Оставя си вратичка в спорта, но вече за разтуха и добра форма. Тренира бокс и езда и благодарение на второто преди няколко години пострада и си счупи крака. Кейли е уверена и откровена и за разлика от повечето актриси не крие, че гърдите и носът й са били подложени на пластична операция. Обяснява, че е искала да се чувства по-добре в тялото си и това са двете неща, които спортът, за съжаление, не може да оправи.

След гимназията Кейли започва работа в комедийния сериал „8 прости правила, за да излизаш с дъщеря ми“, а само пет години по-късно е избрана да бъде Пени в онова, което ще се превърне в нейния трамплин за Холивуд – „Теория за Големия взрив“. Ролята я вкарва в жълтите страници, в списъка на известни актьори, превръща я в секссимвол, в една от най-скъпоплатените актриси в модерната телевизия и й носи звезда на Алеята на славата в Холивуд. За какво повече може да мечтае едно момиче!

Може би за

вълнуващ личен живот

Този на Кейли е дори по-известен от служебния й. Докато хората гледаха последните няколко сезона на „Теория за Големия взрив“, се опитваха да хванат „в крачка“ и в грешка нея и Джони Галеки. Причината?  В последните сезони те играят двойка. Иронията? Те бяха двойка по-рано, но се разделиха и по времето, когато тези сцени са снимани, тя и Галеки са с нови половинки. Самата Кейли вече е женена. В едно свое интервю наскоро Куоко разказа как тя и Джони са забелязали, че Чък Лори – продуцент и създател на „Теория за Големия взрив“, е вкарвал все повече секс и горещи сцени между тях именно защото са разделени, но играят двойка. Мръсен номер.

Но не по-мръсен от техния. Двамата актьори излизат две години, като в началото крият връзката си от колегите, за да не влияе на работата им. „Събрахме се и бяхме луди един по друг за около две години. Но след това се разделихме“, обявяват те. Кейли добавя, че е харесала своя колега още когато са снимали пилотния епизод на комедията, но по това време той имал връзка. Дори и след раздялата Кейли и Джони работят рамо до рамо и са добри приятели и до днес. „Сега сме по-близки, отколкото някога сме били. Но си спомням как продуцентът ни Чък Лори в онези първи няколко седмици, когато ситуацията беше малко по-чувствителна, беше написал епизодите, в които нашите герои имаха любовни сцени. Те бяха буквално през няколко минути.“ Това не пречи обаче и Кейли има бурен личен живот, в който сменя редовно партньори, а жълтите медии я следят под лупа. След като се разделя с Джони Галеки, тя започва да излиза с Джош Резник, за когото се сгодява само след година. Шест месеца по-късно по време на интервю казва, че вече не са заедно и с това темата е приключена. Джош Резник изчезва от живота на Кейли по-бързо, отколкото вие може да кажете „Теория за Големия взрив“, но актрисата не остава дълго сама. Няколко месеца по-късно вече е  дойка с тенисиста Райън Суитинг, а само година по-късно двамата са сгодени и се женят. Бракът им продължава едва 21 месеца. По-късно Кейли разказва, че това съжителство е променило възприятията й за брака. „Ожених за някого, който напълно се промени. Лицето, с което се сблъсках, не е лицето, с което първоначално съм се срещала. И това не беше по моя вина – беше негова.“ Разводът им предизвиква лек скандал и противоречиви нападки за побой. В крайна сметка е финализиран в средата на 2016-а.

„Честно казано, не вярвах, че ще се оженя отново. Моят бивш разруши тази идея за мен.“ Казва Кейли в интервю, но среща мъж, който променя това – Карл Кук. Двамата се запознават малко преди края на брака й и започват да излизат официално малко след това. Сгодяват се година по-късно, навръх 32-рия рожден ден на Кейли, и се женят през юни 2018-а. Само преди година актрисата беше казала, че двамата със съпруга ѝ не живеят заедно, но работят по построяването на къща, която се очакваше да бъде готова през април. Нещата за Кейли вървят добре. И вече с Кук са под един покрив. Дано карантината им се отрази добре.

Пени става Каси

След финала на „Теория за Големия взрив“ Кейли се завръща с нов сериал, на който е и продуцент. Името му е „Стюардесата“ и се излъчва в каналите на HBO. Историята е иронична и забавна черна комедия да убийство. В центъра му се намира безумната и луда Каси – в ролята Куоко, която има невероятната способност да се забърква в неприятности. Може би това се дължи на разгулния й живот, полят обилно с алкохол,  или на липсата на каквато и да било здрава мисъл. Резултатът е нещо забавно и отморяващо, каквото трябва на всички нас в тези времена. Пък и най-вероятно ни дава идеи какво да (не) правим, когато отново имаме достъп до барове, скъпи хотели и флиртове с красиви непознати мъже…

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Ванеса Кърби: Студената британска красавица в една невъзможна мисия
Когато говорим за нови британски надежди, които успешно да се влеят в...
Read More
0 replies on “Теория на големия успех”