Любимата прическа на TikTok

Jacquemus

Ниският кок тип балерина е тук, за да остане. Има толкова много нови начини да го носите

Ооо, TikTok. Платформата на социалните медии е мястото, където прически, техники за макиаж и маникюр се превръщат в революционни тенденции под прикритието на нашумяло ново име или няколко съвременни „настройки“. Вдъхновен от танците и неизменна част от модата, трендът Balletcore определя репертоара и за красота. Съдържанието се проявява като пригладен назад кок: стегнат или разхлабен, сплетен или скулптиран. Що се отнася до разположението му – точно в основата на тила, консенсусът е пълен. Вариантите, проправили си път към подиума за сезон есен-зима’23, са знак, че класическата прическа ще продължава да благоденства в офлайн режим и този сезон. Причината е прозаична: вечен шик, кокът спасява в дните, когато шампоанът просто не е в плановете. Да не говорим, че гарантира косата да остане на място през целия ден. Изисквания: гел. За предпочитане много.

Jacquemus, Sandy Lian, Simone Rocha, Jason Wu (последни две снимки)

Сред феновете на минималистичната прическа са Carolina Herrera, Dolce&Gabbana, Brandon Maxwell, Richard Quinn, Tod’s… Може би най-буквалната версия на балерина с перфектна визия директно от „Черния лебед” е на Jason Wu. Шоуто в музея Гугенхайм може да се опише с две думи: драматично и кинематографично. Прилагателните важат и за косата. Посланикът на Olaplex Джими Пол създава суперелегантен усукан кок. За да остане подреден, той го увива в мрежа за коса. Старомодно? Не, практично. Изпълненията на Saint Laurent и PatBo далеч не са толкова съвършени. Изскочилият непокорен кичур в горната част на кока демонстрира характер. Оформена от африкански плитки, прическата при Zimmermann илюстрира гъвкавостта на стила. Julien MacDonald пък подсилва блестящия финиш с брокат. Стилът на Balmain е малко по-сложен. При внимателно вглеждане ниският кок се оказва… панделка, обърната на 90 градуса. Идеята е на легендарния коафьор Сам Макнайт. Почти невъзможно е да възпроизведете сами точно копие – зад кулисите изпълнението е поверено на поне двама стилисти. Докато единият увива конската опашка около показалеца и средния пръст на едната си ръка (дланта е хоризонтална) до образуването на елипсовиден пръстен, другият го прихваща в средата с ластик. Визията отпред остава същата. Пригладена назад и леко лъскава коса и нито един косъм не на място.

Julian Macdonald, Balmain

Повдигнат и разнообразен със скулптурни елементи. При Christian Siriano вездесъщият кок разцъфтява в нещо много по-интересно. Вдъхновение за формата Rosie Twists посланикът на Unilever и стилист на знаменитости Лейси Редуей търси в ръчно изработените флорални акценти на колекцията. След като връзва косата на конска опашка в центъра на тила и я разделя на 4 части, тя оформя всяка като осмица и я закрепва към основата. Със същото движение увива останалите секции на слоеве около средната част. Крайният резултат напомня розови венчелистчета. Илюзията подклажда добре гелиран S-образен кичур на темето, имитиращ „стъбло“. Романтичният вариант е подходящ за сватба. Ако най-щастливият ден в живота ви отдавна е минало, покажете статията на приятелка, която ще се омъжва скоро.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Arkeskin поставя на пауза симптомите на Балзаковата възраст
Климактериум, менопауза… Както и да наречем тази фаза от живота на жените,...
Read More
0 replies on “Любимата прическа на TikTok”