Продукти:
2 кг тиква, нарязана на кубчета
¼ ч.ч. зехтин
сол
черен пипер
2 глави лук
2/3 ч.ч. нарязани орехи
2/3 ч.ч. натрошено синьо сирене
20 листа салвия
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 С. Сложете тиквата в намазнена тава, овкусете я със сол, пипер и 2 с.л. от зехтина. Изпечете я до омекване.
Задушете лука в останалия зехтин. Добавете орехите и пържете още 3-4 мин. Сложете тиквата в чиния, изсипете отгоре лучената смес, поръсете със синьото сирене и нарязаната салвия.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 154
въглехидрати – 12 г
мазнини – 11 г
протеини – 4 г