Тиква с орехи и синьо сирене

Продукти:

2 кг тиква, нарязана на кубчета

¼ ч.ч. зехтин

сол

черен пипер

2 глави лук

2/3 ч.ч. нарязани орехи

2/3 ч.ч. натрошено синьо сирене

20 листа салвия

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 С. Сложете тиквата в намазнена тава, овкусете я със сол, пипер и 2 с.л. от зехтина. Изпечете я до омекване.

Задушете лука в останалия зехтин. Добавете орехите и пържете още 3-4 мин. Сложете тиквата в чиния, изсипете отгоре лучената смес, поръсете със синьото сирене и нарязаната салвия.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 154

въглехидрати – 12 г

мазнини – 11 г

протеини – 4 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
В кабинета на дерматолога: Колаген? По-добре аминокиселини
С дерматоложката д-р Петя Тахирова от клиника ДермаПро – София, която е...
Read More
0 replies on “Тиква с орехи и синьо сирене”