Тиквени ньоки

Продукти:

1 ч.ч. намачкани варени картофи

2 ч.ч. брашно плюс 1 с.л.

1 яйце

1 ч.ч. сварена тиква

2 ч.л. ситно нарязана салвия плюс 6 цели листа

½ ч.ч. масло

1 скилидка чесън

2 с.л. течна сметана

настърган памезан

сол

Приготвяне:

Омесете картофите с 2 ч.ч. брашно, яйцето, тиквата и нарязана салвия. Разделете тестото на 8 части, усучете всяка на дълъг фитил и нарежете на 1 см парченца. Пуснете ньоките във вряща подсолена вода и варете, докато изплуват на повърхността. Извадете ги, като запазите част от водата.

В голям тиган запържете в маслото сварените ньоки до златисто. Извадете ги, оставете в тигана 2 с.л. от маслото и запържете листата от салвия и чесъна за 1-2 мин. Отстранете ги. Изсипете брашното, като бъркате. Налейте сметаната и ¾ ч.ч. от водата на пастата, посолете. Варете соса до сгъстяване – 3-4 мин. Сипете в него ньоките, разбъркайте добре да се покрият от всички страни. Сервирайте с настърган пармезан.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 327

въглехидрати – 41 г

мазнини – 15 г

протеини – 7 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Джими Чу с академия за млади дизайнери
Занаят не се учи, а се краде – тази максима напълно отговаря...
Read More
0 replies on “Тиквени ньоки”