Продукти:
4 филета от тилапия
4 с.л. масло
1 яйце
¾ ч.ч. натрошено сирене фета
¼ ч.ч. прясно мляко
¼ ч.л. лют червен пипер
1 домат
¼ ч.ч. маслини
¼ ч.ч. печени кедрови ядки
няколко стръка магданоз
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
Приготвяне:
Запържете в маслото овкусената със сол и пипер риба до златисто. Прехвърлете я в тава.
Разбийте яйцето, добавете сиренето, млякото и лютия пипер. Залейте рибата, поръсете отгоре нарязаните на кубчета домати, обезкостените маслини и кедровите ядки. Запечете на 200 С за 10-15 мин.
Смесете лимоновия сок с нарязания магданоз и поръсете върху готовата риба.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 279
въглехидрати – 5 г
мазнини – 16 г
протеини – 29 г