Тилапия по гръцки

Продукти:

4 филета от тилапия

4 с.л. масло

1 яйце

¾ ч.ч. натрошено сирене фета

¼ ч.ч. прясно мляко

¼ ч.л. лют червен пипер

1 домат

¼ ч.ч. маслини

¼ ч.ч. печени кедрови ядки

няколко стръка магданоз

1 с.л. лимонов сок

сол

черен пипер

Приготвяне:

Запържете в маслото овкусената със сол и пипер риба до златисто. Прехвърлете я в тава.

Разбийте яйцето, добавете сиренето, млякото и лютия пипер. Залейте рибата, поръсете отгоре нарязаните на кубчета домати, обезкостените маслини и кедровите ядки. Запечете на 200 С за 10-15 мин.

Смесете лимоновия сок с нарязания магданоз и поръсете върху готовата риба.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 279

въглехидрати – 5 г

мазнини – 16 г

протеини – 29 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Кристен Стюарт като Даяна
Колкото и години да са минали от раздялата на принцеса Даяна и...
Read More
0 replies on “Тилапия по гръцки”