Той ще е Наполеон Бонапарт!

Хоакин Финикс влиза в обувките на една от най-значимите исторически личности Наполеон Бонапарт. А зад режисьорския стол сяда самият господар на историческите драми – Ридли Скот.

Скот и Финикс работят за втори път заедно, след като преди много години, създадоха един от най-добрите исторически и величествени злодеи – налудничавия римски император Комод в „Гладиатор“. Превъплъщението на Финикс бе толкова добро, че   сложи в малкия си джоб актьора в главната роля – Ръсел Кроу (нищо, че именно Кроу грабна „Оскар“, а Хоакин остана само с номинация).

Най-странното в проекта е неговото заглавие – Kitbag. Ето какво пишат в Deadline: „Kitbag“ е оригинален и личен поглед към първите стъпки на Наполеон и неговото бързо, безскрупулно възкачване до император, видяно през призмата на обсесивната и често избухлива връзка със съпругата му и единствена любов Жозефин. Намерението на филма е да се уловят прочутите битки на Наполеон, безмилостната му амбиция и изумителен стратегически ум като изключителен пълководец и военен визионер.“

Това е поредният голям проект за Ридли Скот след сериала „Отгледани от вълци“. Сценарист на проект е Дейвид Скарпа, („Всички пари на света“), който освен това работи и по сценария на новата „Клеопатра“.

Кадър от сериала „Отгледани от вълци“

През предстоящата година феновете на киното могат да очакват страшно много исторически и биографични филми от Ридли Скот. В момента той довършва работата си по очакваната адаптация на историческия роман „Последният дуел“ – драма, ситуирана през XIV в., в която ще видим Мат Деймън, Бен Афлек и Адам Драйвър. През март пък предстои да започне работата по биографичния филм за Гучи, в който ще видим Лейди Гага ще изиграе неговата убийца – Патриция Реджани. Вълнуващи времена за седмото изкуство наистина. И очакваме Хоакин Финикс като Наполеон Бонапарт, разбира се.     

Spread the love
More from divamagazine.bg
Първи поглед към „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан
През лятото на 2023 година светът се променя завинаги! Само в кината,...
Read More
0 replies on “Той ще е Наполеон Бонапарт!”