Той ще е Наполеон Бонапарт!

Хоакин Финикс влиза в обувките на една от най-значимите исторически личности Наполеон Бонапарт. А зад режисьорския стол сяда самият господар на историческите драми – Ридли Скот.

Скот и Финикс работят за втори път заедно, след като преди много години, създадоха един от най-добрите исторически и величествени злодеи – налудничавия римски император Комод в „Гладиатор“. Превъплъщението на Финикс бе толкова добро, че   сложи в малкия си джоб актьора в главната роля – Ръсел Кроу (нищо, че именно Кроу грабна „Оскар“, а Хоакин остана само с номинация).

Най-странното в проекта е неговото заглавие – Kitbag. Ето какво пишат в Deadline: „Kitbag“ е оригинален и личен поглед към първите стъпки на Наполеон и неговото бързо, безскрупулно възкачване до император, видяно през призмата на обсесивната и често избухлива връзка със съпругата му и единствена любов Жозефин. Намерението на филма е да се уловят прочутите битки на Наполеон, безмилостната му амбиция и изумителен стратегически ум като изключителен пълководец и военен визионер.“

Това е поредният голям проект за Ридли Скот след сериала „Отгледани от вълци“. Сценарист на проект е Дейвид Скарпа, („Всички пари на света“), който освен това работи и по сценария на новата „Клеопатра“.

Кадър от сериала „Отгледани от вълци“

През предстоящата година феновете на киното могат да очакват страшно много исторически и биографични филми от Ридли Скот. В момента той довършва работата си по очакваната адаптация на историческия роман „Последният дуел“ – драма, ситуирана през XIV в., в която ще видим Мат Деймън, Бен Афлек и Адам Драйвър. През март пък предстои да започне работата по биографичния филм за Гучи, в който ще видим Лейди Гага ще изиграе неговата убийца – Патриция Реджани. Вълнуващи времена за седмото изкуство наистина. И очакваме Хоакин Финикс като Наполеон Бонапарт, разбира се.     

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Принц Филип и правнуците

Покойният принц Филип и кралица Елизабет Втора едва ли са точно идеалните...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ