Толкова скандал(но)

Жан Пол Готие неведнъж е демонстрирал забавно безразличие към мнението на другите. Спомнете си някои „безобразни” моменти от кариерата му: мъжките поли от колекция’85, корсета с конуси вместо чашки, носен от Мадона по време на турнето Blond Ambition (1990),  топлес парада на Наоми Кембъл през 2002 г…. Дизайнерът продължава да не следва установените правила и да се забавлява във всичко, което прави, включително и в парфюмерията. Добре познатият на всички флагмански  „скандал“ получи своята абсолютна форма с лансирането на So Scandal на Jean Paul Gaultier. Четвъртото видение за скандала като нарицателно е също толкова безумно, иронично и прекомерно като идейния си вдъхновител.

Самата същност на скандала

„Минавайки покрай мен, Тя дори не ме удостои с поглед. Завладяваща,  облечена само в смокинг и с голи крака. Толкова е секси. Като стрелка на компас, която човек би следвал до края на света. Всички присъстващи на вечерята от парижкото висше общество спират по средата на изречението. Шок в режим на забавен каданс. Развеселена от мълчаливата турбуленция, която остава след нея, Тя се отправя директно към масата, където купонясва не по-малко освободената й компания. Колко скандално! Как се осмелява? Толкова възмутително, но и стилно. Непоколебимо уверена, че шоуто продължава, в държанието й липсва всякакъв намек за дискретност или резервираност. Проблемите и тревожните усещания са гарантирани. Следата, която оставя, е толкова пристрастяваща, че всички обичат да говорят за нея. Тази жена живее в паметта ми и ме е обсебила напълно.“ Причината Жан Пол Готие така добре да опише сюжета на клипа към So Scandal е, че самият той участва и дори произнася реплика. Явно е, че езикът му не е вързан на фльонга като на останалите.

Без мед, но с дъх на малинова дъвка

Екстраваганто, екстремено и опияняващо изявление, което звучи като експлозия от отваряне на шампанско. Парфюмеристите Дафне Бугей и Фабрис Пелегрин, авторки на оригинала от 2017 г., се срещат отново, за да пресътворят мощна обонятелна драма, способна да съблазни всеки смъртен. Творческото дуо дава глътка идентичност на новата версия, запазвайки някои елементи, характерни за предишните издания. Замислен като чистата същност на скандала, So Scandal комбинира яркостта на портокалов цвят, богатството на жасмин самбак и прахообразните нотки на тубероза. Човек би могъл да се закълне, че трите нежни бели цветя със силата на афродизиак ще проправят път на ангелска сладост. И буум!  Очаква ви плодова бомба. Откъдето и да погледнете, най-интересната част в композицията е базата – истински малинов млечен шейк, балансиращ между миризмата на освежаващ сладолед и горско сорбе. Комбиниран с млечен акорд и заобиколен от опияняващи бели цветя, той звучи особено чувствено. И създава фон за историята, която ще се напише през нощта или може би в ранните часове на деня!

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Неземни гламазонки
Дефилетата напомнят, че модата не е всичко, на което може да се...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *