Това не е магия… Това е Biologique Recherche

Ако монументалните инсталации на Кристо и Жан-Клод надхвърлят традиционните представи за скулптура и архитектура, то Biologique Recherche изумява със смелостта на грандиозните си проекти в персонализацията и епигенетиката

Озовавам се в Париж 10 дни след демонтажа на опаковката на Триумфалната арка, но това ни на йота не отнема от приповдигнатото ми настроение. Тръпна в очакване да видя д-р Филип Алуш, син на основателите на френската луксозна марка Biologique Recherche, гений в изследванията и иновациите и създател на формулите. (Този човек е толкова фанатично отдаден на работата си, че бизнесът се е превърнал в негов живот.)  Това се случва по време на ежегодния международен семинар, на който по стара традиция съм поканена лично от Весела Куртева и Пламен Танев, официални съпредставители на марката у нас. Но преди да се цаня за пореден път за чирак в бюти кухнята, разбирайте да седя с бележник в ръка на лекциите, където се представят нови продукти и се демонстрират терапии, ме очаква изненада. Имам записан час в светая светих – Ambassade de la Beaute. Вдъхновена и заредена с нереалната френска енергетика, бързам да препредам поне част от незабравимите емоции и да споделя нови знания.

Моята история с Biologique Recherche

Възприемам флагманския салон на „Шан-з-Елизе” 30-32 като парижко съкровище не толкова заради интериора – изискан плацдарм за бюти отбрана срещу свободните радикали и вредната околна среда. Колкото заради факта, че е място, където всеки продукт, препоръчан на излизане, е наистина отличен и полезен – буквално променя лицето и едновременно гарантира изискано преживяване. Поклонението ми в Меката на красотата започва с диагностика на кожата. Ниво на хидратация, липиден слой, еластичност, пигментация и себум се определят с апарата Skin Instant Lab. Предсказуемо насищането с влага (57,25) изисква повишено внимание, имайки предвид „засухата” в самолета. Освен бъгове във водната обмяна  има и в синтеза на липиди. Факт, свидетелстващ за пробойни в защитната бариера. Изненадващо висока е еластичността – цели 77 пункта. Отдавам това на стягащия и оформящ овала Creme ADN Metamorphique, който последно ползвах. Не че съм се съмнявала в резултата – подобряване с 20% на еластичността след 2 два месеца, но друго е да го видя черно на бяло. Няма да описвам в детайли разглаждащата и изпълваща терапия Soin Restructurant et Lissant за дехидратирана, суха и стресирана кожа. Освен плеядата от серуми, маски и финиш продукти ключов момент са бустерът с иновационна текстура (течна и пудрена фаза), дал име на терапията, и масажът с лифтинг и укрепващ ефект. След последния усещам мускулите си като превързани с бинт на тила. Веднага в ума ми изникват думите на д-р Филиип Алуш: „Подходът към лицето е като към 3D конструкция, както прави архитектът.” Ако ви кажа, че жените Biologique Recherche имат не само порцеланова кожа, но и сияят отвътре, сигурно ще ме сметнете за луда. Но само след една процедура очевидният ефект ще ви накара да искате още и още. Sorry, че прекалявам с похвалите. Без да се изживявам като посланик на марката, иска ми се да предам същността й и да ви заразя с любовта си към нея. Както и да накарам младите жени да се влюбят в Biologique Recherche. Именно в това виждам просветителската си мисия.  

Ти мен уважаваш ли ме,

или ефектът на бурканчето

Не съм фен на традиционното промиване на мозъците, където всичко е свързано с това как изглеждате и как да сте по-млади на всяка цена. Макар да не съм абонирана за възможностите на естетичната медицина, не ги отричам. Всъщност Biologique Recherche си сътрудничи с лекарите, но работи „на различен етаж” – епидермиса. Както казва д-р Филип Алуш: „Кожата е отражение на нас самите. Това означава, че трябва да я цените, да я пазите и да яглезите”. Опитът ме учи, че страхотната е не само въпрос на ДНК. Според епигенетиката (наука, занимаваща се с активността на гените) външните и вътрешните фактори също влияят. Въпреки че съм генетично благословена с прилична кожа, след като видях и усетих какво е да е подхранена, възстановена и балансирана след терапията Soin Restructurant et Lissant, мъглата пред очите ми се разсея. Формулата, която открих за себе си, е добро здраве и грижи за кожата много преди отражението в огледалото да престане да ме радва. (Презумпцията е, че ако сте здрави и се чувствате добре, вероятно ще изглеждате добре, нали?) Поддържането на кожата може да е толкова просто, колкото да запомните афоризма “Приемете нещата, които не може да промените, имайте смелостта да промените тези, които можете, и бъдете достатъчно мъдри да разберете разликата”. Сигурно за тези с кожни проблеми продуктите на Biologique Recherche са магични. Не, това не е магия. А сега да ви питам нещо, макар въпросът ми сигурно ще ви се стори риторичен. Как марка, която не се продава онлайн или в бутици, е издигната в култ? Струва си да се замислите.

Луксът не е скъп, той е индивидуален

Не е в принципите на Biologique Recherche да почива на лаври. Мнозина им дишат във врата, но в областта на персонализацията са новатори. И да,

не става въпрос за гравиране на името върху продуктите, а за клиничен подход – въпросната прецизна апаратна диагностика, позволяваща точна дозировка, правилна консистенция и определена последователност на продуктите. Той не се основава на маркетинг, фокус групи или нов тренд в интернет, а на философията на Biologique Recherche, зад която заставам. Персонализацията започва от самите нас. Защото, съгласете се, безсмислено е да инвестирате в младост в експрес формат. Мигновеният резултат също като тунинга е временен за разлика от добрите стари грижи, чиято цел е именно качеството на кожата. Все повече мои приятелки, вечно бързащи и заети, осъзнават, че няма да минат с набезите в естетична клиника на половин година. Работата по превръщането на лицето в праскова трябва да е системна. „Не е нужно да се подмладявате, трябва да елиминирате това, което ви състарява!” Ако аз интуитивно стигнах до този извод сравнително скоро, то красивите умове изповядват веруюто над 40 години. Отличен мениджмънт в управлението на възрастта. Какво ще кажете? Но да се върнем към реалната стойност. Продуктите на Biologique Recherche са невероятни и в сравнение с това, което някои бутици предлагат, са на доста разумни цени.

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Живей, обичай и се лифтирай

Защо е важно звездите да говорят публично за пластичните си операции Ексцентричните...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ