Това не е магия… Това е Biologique Recherche

Ако монументалните инсталации на Кристо и Жан-Клод надхвърлят традиционните представи за скулптура и архитектура, то Biologique Recherche изумява със смелостта на грандиозните си проекти в персонализацията и епигенетиката

Озовавам се в Париж 10 дни след демонтажа на опаковката на Триумфалната арка, но това ни на йота не отнема от приповдигнатото ми настроение. Тръпна в очакване да видя д-р Филип Алуш, син на основателите на френската луксозна марка Biologique Recherche, гений в изследванията и иновациите и създател на формулите. (Този човек е толкова фанатично отдаден на работата си, че бизнесът се е превърнал в негов живот.)  Това се случва по време на ежегодния международен семинар, на който по стара традиция съм поканена лично от Весела Куртева и Пламен Танев, официални съпредставители на марката у нас. Но преди да се цаня за пореден път за чирак в бюти кухнята, разбирайте да седя с бележник в ръка на лекциите, където се представят нови продукти и се демонстрират терапии, ме очаква изненада. Имам записан час в светая светих – Ambassade de la Beaute. Вдъхновена и заредена с нереалната френска енергетика, бързам да препредам поне част от незабравимите емоции и да споделя нови знания.

Моята история с Biologique Recherche

Възприемам флагманския салон на „Шан-з-Елизе” 30-32 като парижко съкровище не толкова заради интериора – изискан плацдарм за бюти отбрана срещу свободните радикали и вредната околна среда. Колкото заради факта, че е място, където всеки продукт, препоръчан на излизане, е наистина отличен и полезен – буквално променя лицето и едновременно гарантира изискано преживяване. Поклонението ми в Меката на красотата започва с диагностика на кожата. Ниво на хидратация, липиден слой, еластичност, пигментация и себум се определят с апарата Skin Instant Lab. Предсказуемо насищането с влага (57,25) изисква повишено внимание, имайки предвид „засухата” в самолета. Освен бъгове във водната обмяна  има и в синтеза на липиди. Факт, свидетелстващ за пробойни в защитната бариера. Изненадващо висока е еластичността – цели 77 пункта. Отдавам това на стягащия и оформящ овала Creme ADN Metamorphique, който последно ползвах. Не че съм се съмнявала в резултата – подобряване с 20% на еластичността след 2 два месеца, но друго е да го видя черно на бяло. Няма да описвам в детайли разглаждащата и изпълваща терапия Soin Restructurant et Lissant за дехидратирана, суха и стресирана кожа. Освен плеядата от серуми, маски и финиш продукти ключов момент са бустерът с иновационна текстура (течна и пудрена фаза), дал име на терапията, и масажът с лифтинг и укрепващ ефект. След последния усещам мускулите си като превързани с бинт на тила. Веднага в ума ми изникват думите на д-р Филиип Алуш: „Подходът към лицето е като към 3D конструкция, както прави архитектът.” Ако ви кажа, че жените Biologique Recherche имат не само порцеланова кожа, но и сияят отвътре, сигурно ще ме сметнете за луда. Но само след една процедура очевидният ефект ще ви накара да искате още и още. Sorry, че прекалявам с похвалите. Без да се изживявам като посланик на марката, иска ми се да предам същността й и да ви заразя с любовта си към нея. Както и да накарам младите жени да се влюбят в Biologique Recherche. Именно в това виждам просветителската си мисия.  

Ти мен уважаваш ли ме,

или ефектът на бурканчето

Не съм фен на традиционното промиване на мозъците, където всичко е свързано с това как изглеждате и как да сте по-млади на всяка цена. Макар да не съм абонирана за възможностите на естетичната медицина, не ги отричам. Всъщност Biologique Recherche си сътрудничи с лекарите, но работи „на различен етаж” – епидермиса. Както казва д-р Филип Алуш: „Кожата е отражение на нас самите. Това означава, че трябва да я цените, да я пазите и да яглезите”. Опитът ме учи, че страхотната е не само въпрос на ДНК. Според епигенетиката (наука, занимаваща се с активността на гените) външните и вътрешните фактори също влияят. Въпреки че съм генетично благословена с прилична кожа, след като видях и усетих какво е да е подхранена, възстановена и балансирана след терапията Soin Restructurant et Lissant, мъглата пред очите ми се разсея. Формулата, която открих за себе си, е добро здраве и грижи за кожата много преди отражението в огледалото да престане да ме радва. (Презумпцията е, че ако сте здрави и се чувствате добре, вероятно ще изглеждате добре, нали?) Поддържането на кожата може да е толкова просто, колкото да запомните афоризма “Приемете нещата, които не може да промените, имайте смелостта да промените тези, които можете, и бъдете достатъчно мъдри да разберете разликата”. Сигурно за тези с кожни проблеми продуктите на Biologique Recherche са магични. Не, това не е магия. А сега да ви питам нещо, макар въпросът ми сигурно ще ви се стори риторичен. Как марка, която не се продава онлайн или в бутици, е издигната в култ? Струва си да се замислите.

Луксът не е скъп, той е индивидуален

Не е в принципите на Biologique Recherche да почива на лаври. Мнозина им дишат във врата, но в областта на персонализацията са новатори. И да,

не става въпрос за гравиране на името върху продуктите, а за клиничен подход – въпросната прецизна апаратна диагностика, позволяваща точна дозировка, правилна консистенция и определена последователност на продуктите. Той не се основава на маркетинг, фокус групи или нов тренд в интернет, а на философията на Biologique Recherche, зад която заставам. Персонализацията започва от самите нас. Защото, съгласете се, безсмислено е да инвестирате в младост в експрес формат. Мигновеният резултат също като тунинга е временен за разлика от добрите стари грижи, чиято цел е именно качеството на кожата. Все повече мои приятелки, вечно бързащи и заети, осъзнават, че няма да минат с набезите в естетична клиника на половин година. Работата по превръщането на лицето в праскова трябва да е системна. „Не е нужно да се подмладявате, трябва да елиминирате това, което ви състарява!” Ако аз интуитивно стигнах до този извод сравнително скоро, то красивите умове изповядват веруюто над 40 години. Отличен мениджмънт в управлението на възрастта. Какво ще кажете? Но да се върнем към реалната стойност. Продуктите на Biologique Recherche са невероятни и в сравнение с това, което някои бутици предлагат, са на доста разумни цени.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Твърд характер
Ние от D!VA вярваме, че бъдещето принадлежи на твърдата козметика под формата...
Read More
0 replies on “Това не е магия… Това е Biologique Recherche”