В света на истинската престъпна империя

Jamaica - Mariana van Zeller (front L) and crew walk through a village in Jamaica. (National Geographic/Muck Media)

Ако имате афинитет към криминалните групировки, престъпните банди, подземните босове и изобщо жанра на криминалните истории, то със сигурност трябва да хвърлите един поглед на документалната поредица „Трафиканти с Мариана Ван Зелер“, която стартира тази вечер от 22 часа по National Geographic.

Поредицата от осем части отвежда зрителите в дълбините на международния подземен свят и в дълбините на най-опасните черни пазари на планетата. Начело на всяко от разследванията в тази поредица от 8 части е известната журналистка и носителка на наградите „Пибоди“ и „Дюпон“ Мариана ван Зелер. Тя  разглежда сложната и често белязана от насилие вътрешна динамика на контрабандните мрежи. Докато се потапя все по-дълбоко в подземния свят, Мариана открива, че хората, които управляват тези канали всъщност много приличат на нас самите.

Всеки епизод от поредицата разглежда различна тема – от кокаин, през фалшификатори на пари и сводници, чак до оръжия, в него ще откриете всичко, което подземният свят предлага на онези, които го обитават.

Зрителите на поредицата ще станат свидетели на едно приключение с мисия до места, които рядко могат да бъдат видени и ще надникнат зад завесата на криминалния свят. Мариана прекарва известно време с основни играчи в различни нелегални дейности – от трафиканти на тигри през международните измамници и фалшификатори до търговци на оръжие и фентанил. По пътя си тя се среща с редица служители на службите за сигурност, бивши затворници, колеги журналисти и местни жители, повлияни по един или друг начин от престъпната дейност. Всичко това в желанието си да представи от множество гледни точки тези трафикантски мрежи, които акумулират трилиони долари в сивата икономика, но често в същността си са непознати за обществото.

„Не бих могла да бъда по-развълнувана от това, че ще представим тази поредица пред целия свят. Хората не си дават сметка, че черните пазари са навсякъде около нас, скрити под носа ни. Това, което най-много ме впечатлява, е как най-обикновени хора, като вас и мен, биват въвличани в тези криминални светове.“

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Изабела – новородената дъщеря на Роузи и Джейсън Стейтъм

Щастливото събитие в дома на модела Роузи Хънтингтън-Уайтли и Джейсън Стейтъм бе...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ