Усещане за жена

Ах, какво прелестно създание е жената! Тя е мистерия, необятна и величествена. Тя е като добра книга, която никога не свършва. Тя е като ден, в който може да ви се случи всичко. Жената е създание, което може и трябва да бъде част от велики сюжети.

„Дамски гамбит“

Уолтър Тевис

Кръг

Вече познавате сериала на Netflix, който донесе „Златен глобус“ на Аня Тейлър-Джой и ни остави без дъх през миналата есен. Но преди да бъде сериал,Queen’s Gambit е книга. Потопете се в света на едно уникално момиче и неговия ум, пълен със сложни комбинации, фантазия и най-вече с остри като бръснач шахматни ходове. Уникалната история на талантливата Бет Хармън се разгръща динамично като напрегната шахматна битка, с каквито романът на Тевис е изпъстрен. Бет води битка с вътрешните си демони също толкова ожесточено, колкото и на шахматното поле. Но дали ще излезе победителка и в двете!

„Списъкът“

Луси Фоли

СофтПрес

Харесвате ли класически криминални романи? Ако е така, добре дошли в света на Луси Фоли, която получи наградата за най-добър криминален роман в Goodreads за миналата година. На безлюден остров край бреговете на Ирландия идват гости, за да отбележат брачния съюз на двама души. Младоженецът е изгряваща телевизионна звезда, а булката – умна и амбициозна собственичка на списание. Сватбата е бляскава и изпипана до последния детайл. И все пак не всичко върви по план. Сестрата на булката се държи необяснимо, а приятелите на младоженеца започват да играят странни игри от детството си. Колко ли време ще мине, преди някой да бъде убит!

Spread the love
More from divamagazine.bg
Пет факта за Бийтълс в деня на Бийтълс
Преди 19 години датата 16 януари е обявен за Световния ден на...
Read More
0 replies on “Усещане за жена”