Устните: холивудска дива и принцеса на мрака

Визажистите предлагат да се фокусираме върху една част от лицето. Изразителни, запомнящи се и ефектни, устните слагат край на продължилото повече от година господство на очите

Макар червилото да е постоянен фаворит на подиума от десетилетия (без него не минават нито едно светско събитие и нито една седмица на модата), нищо не казва по-красноречиво „Върнах се” от аксесоара за устни. 

Секси и елегантни

Ако сте сред тези, за които дори маските не са пречка за покупката на любимия продукт, не се въздържайте да се насладите на ритуалния акт на нанасяне и овластяващия ефект, който само едни смели устни може да имат. Оставяйки вярно на оптимистичната тема за края на COVID ерата, червеното червило оживява всяка визия и повдига самочувствието. Хубавото е, че този сезон липсват ясни указания за нюансите и финиша – яркочервени с блестящо покритие (Naeem Khan, RVNG), червени или керемиденочервени с матово (Paul Costelloe, Prabal Gurung, Bibhu Mohapatra, Dolce&Gabbana). Преосмисляйки класическите червени устни, Libertine се заиграва с ексцентрична рокерска естетика: дебела очна линия и размазан контур. Del Core пък ги комбинира с червен тоалет и шапка. По всичко личи, че за визажистите на Vivienne Westwood гледането на стари холивудски филми преди дефилето е било основно занимание.

С елементи на ноар  

Зимният сезон винаги изисква мрачна палитра, така че си струва да замените червеното червило с по-тъмно. В готиката няма нищо радикално ново. Напротив, темата за театралния постапокалипсис е един от любимите мотиви за макиаж. И макар през последните няколко сезона да не се среща толкова често, време е да се обзаведете с устни в наситени нюанси на винено, сливово, тъмнобургундско… Jonathan Simkhai и Sandy Liang са наясно, че съвременният начин за сдобиване със смел акцент е комбинирането му с… ами нищо. Контрастът – тъмни устни на фона на бледа като на вампир кожа и непипнати очи, е идеален за тези, които нямат много време за драматичен грим, но искат устните да заемат централно място. Ако обичате да излизате извън рамките на традиционния макиаж, може би ще харесате клоунските интерпретации на Balenciaga и Lula Laora съответно в черно и мастиленосиньо.  

Омбре

От няколко сезона популярната през 90-те техника не слиза от сцената. Тъй като целият дизайн на колекцията на Schiaparelli е вдъхновен от златото, в макиажа няма метални акценти. Визажистите оставят визията неутрална: равномерен тен, вежди, оцветени със светъл коректор, и nude червило в комбинация с малко по-тъмен молив. Освен устни в тъмнокафявяво като на Schiaparelli и в богат шоколадов нюанс, покрит с високооктанов блясък  като на Kiko Kostadinov, котират се и тъмновинени като на Moschino. Ефектът на градиент е всичко, което е необходимо при тази част на лицето, когато вече няма да носим маски.

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from Свобода Сидерова
Божествена намеса: естествена алтернатива на ретинола
Може ли изключителните свойства на органично безсмъртниче да конкурират синтетичните молекули? За...
Read More
0 replies on “Устните: холивудска дива и принцеса на мрака”