Valentino – черно и бяло

Всичко в черно и бяло, симетрия и обемни сака. Идеята на Valentino за модата през есента е с бунтарски пънк привкус, но и белези на романтика.

Главният дизайнер на Valentino Пиерпаоло Пиколи избра да представи есенната колекция на марката в празните пространства на историческия милански театър Piccolo Teatro, затворен от началото на пандемията. „Фактът, че решихме да го отворим отново, макар и само временно, беше нещо като пънк акт“, каза той на пресконференция, проведена в мрака на аудиторията. „Това, което пропуснахме в пандемията, беше преди всичко чувството за споделяне и общност, което ни дава културата “.

“Шоуто на Валентино обикновено е визуално интензивни преживявания, напластено с емоции и екстравагантност. Пандемията изглежда е изяснила и очертала мисленето на Пичоли. Неговият подход се чувства директен, личен и автентичен, по-малко филтриран през тайнствените препратки, които понякога се губят в наратива . Той нарича този процес „радикален“”, описва го Vogue.

Лично на нас ни прави впечатление, че историята се движи по ръба на ready to wear и couture, а детайлите са ключът в усещането за всеки един сет.

Особено женствени са дантелите, които Пичоли поставя в средата на ревюто. Съчетанието им с груби обувки е онзи похват, който вече няколко сезона вълнува света на модата.

Spread the love
Публикувано от
Още от Надя Костова

Като на кино

Има два начина да живееш живота си: първият е да не вярваш...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ