Отиде си дизайнерът Върджил Абло

Върджил Абло

На 41-годишна възраст ни напусна един от най-влиятелните дизайнери от новото поколение. Абло бе креативен директор на мъжката линия на Louis Vuitton, както и CEO на марката OFF-White.

Причината за смъртта е рядка, агресивна форма на рака – сърдечен ангиосарком, гласи изявлението, публикувано на инстаграм страницата на дизайнера. Той се е борил с диагнозата от 2019 г., като е претърпял „множество лечения“. През септември 2019-а дизайнерът си взе почивка от модата, следвайки препоръките на лекаря си. Тогава той отмени няколко събития, но не е оповестявал причината за това.

„Всички сме шокирани от тази ужасна новина. Върджил беше не само гениален дизайнер, визионер, а и мъдър човек с красива душа“, каза в изявление Бернар Арно, председател и главен изпълнителен директор на модния конгломерат LVMH.

Върджил през 2018 г. в Париж
(Photo by Matthew Sperzel/Getty Images)

Върджил е от архитектите в модата, които нямат модно образование. Той стана част от Vuitton през март 2018-а, а ревюто му от юни същата година отбеляза ново начало за модната индустрия – когато streetwear-ът се появи на сцената на луксозните брандове.

Върджил Абло и OFF-White

Върджил Абло, Джиджи Хадид, Бела Хадид и Карли Клос
Off-White Womenswear есен-зима 2019/2020
(Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Spread the love
More from Ина Иванова
Присъдиха Нобеловата награда за мир на иранска активистка
Наргес Мохамади е отличена заради борбата ѝ срещу потисничеството на жените в...
Read More
0 replies on “Отиде си дизайнерът Върджил Абло”