Води с добавена стойност

Интересът към храни и напитки, повишаващи имунитета, расте средно с 23% на месец от края на 2020 г.

Никога досега темата за храненето не е била толкова актуална и гореща, както през последната година, белязана от ковид. Да, храненето, готвенето и снимките на храна не са спирали да доминират в социалните мрежи, но новата тенденция е фокусиране върху осъзнатото здравословно хранене.

Според популярния диетолог Ипократис Пападимитракос най-отчетлив е огромният интерес към здравословното хранене и целенасоченото търсене на конкретни здравословни ползи от отделните храни и напитки. Трендът ще се задържи още дълго, твърди той, позовавайки се на иновативната платформа за пазарни проучвания в сферата на храненето Tastewise, според която:

  • интересът и търсенето на храни и напитки, повишаващи имунитета, нараства с 23% всеки месец от края на 2020 година;
  • интересът към храни и напитки, съдържащи конкретни витамини и минерали, се покачва със 7%;
  • интересът към храни и напитки, благоприятни за здравето на червата, е по-висок с цели 40% спрямо предходната година;
  • интересът към храни, допринасящи за справяне със стреса и напрежението, или най-общо казано – към „храни за настроение“, расте с 18,6%.

Пазарът у нас (както и по света) реагира бързо на тази потребност с иновативни продукти, сред които и функционални напитки с българска натурална минерална вода.

Да се храним правилно, да се смеем повече и да сме спокойни, не е толкова лесно, колкото звучи… Сега е по-важно от всякога да поддържаме в отлична форма естествените защитни сили на организма си. Да, никоя храна или хранителна добавка не може да ни предпази 100% или да ни излекува от който и да е вирус, но балансираното хранене и набавянето на необходимите витамини и минерали позволява на имунната ни система да работи безпогрешно, казва Ипократис.

Някои от най-важните витамини и минерали за поддържане на нервната система и доброто настроение са витамините от групата B (B3 или ниацин, B6, B12 и B9 или фолиева киселина), пояснява диетологът.

Ниацинът и фолиевата киселина подобряват функциите на нервната система, което има пряко отношение както към овладяването на депресията, така и на много заболявания.  Дефицитът на тези два витамина от B групата влияе негативно върху спокойствието и „здравите нерви“. А минерална вода, обогатена с някои от споменатите комбинации от витамини и минерали, би подпомогнала и улеснила набавянето им, като в същото време ще допринесе за добрата хидратация на тялото.

Функционалните води са продукт, който отговаря на нуждите на съвременните потребители, подчертава Ипократис и признава, че е любопитен с какви комбинации от витамини и минерали ще ни изненадат.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Приказка в Dolce & Gabbana

Кортни Кардашиян се омъжи за Травис Баркър на 22 май в Портофино,...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ