Едуард Енинфул слага 40 жени на последната си корица за британския Vogue

Енинфул отбелязва оттеглянето си от поста на главен редактор, като слага 40 звезди на корица, сред които Джейн Фонда, Опра Уинфри, Салма Хайек, Серина Уилямс и Виктория Бекъм

Когато Едуард Енинфул обяви през юни миналата година, че се оттегля от поста главен редактор на британския Vogue, мнозина се запитаха как би изглеждал последният му брой. Над половин година по-късно той надминава очакванията, включително от логистична гледна точка, като включва 40 мегазвезди, заснети от легендарния фотограф Стивън Мейзъл и стилизирани от Енинфул и екипа му.

Когато се подготвях за последния си брой, знаех, че корицата ще бъде посветена на жените. Те движат британския Vogue вече 108 години и са допринесли за всеки момент от моето пребиваване тук. Да не говорим, че са ме направлявали през целия ми живот.

Това споделя Едуард в последния си брой като главен редактор. „За всички от екипа беше ясно, че нито една жена не може или не бива да обобщи тези няколко години за списанието. Нуждаехме се от група, която да символизира силата на колектива, за да вдъхне живот на това, което, надявам се, е било смел и революционен период в историята на Vogue.“

Енинфул и екипът му правят немислимото. Събират 40 световноизвестни жени с претоварени графици в един декемврийски ден в Ню Йорк, за да заснемат корица на списание. От Лондон, Ню Йорк, Париж, Милано, Лос Анджелис и други градове те се появяват като по чудо. Сред тях са супермоделите Иман, Кейт Мос, Амбър Валета, Ирина Шейк, Наоми Кемпбъл, Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Синди Кроуфорд, заедно с дъщеря си Кая Гербер, певиците Майли Сайръс и Дуа Липа, моделите Виктория Черети, Карли Клос, Кара Делевин, Джордан Дън, Джиджи Хадид, Прешъс Лий, Адут Акеч, Адоа Абоа, актрисите Джоди Комър, Салма Хайек, Аня Тейлър-Джой и Селма Блейър.

Подготвянето на 40 от най-заетите жени в света за обектива на Мейзъл не е никак лесно. А след фотосесията видео екип интервюира всяка от тях. „Това беше най-голямата снимачна площадка, на която съм бил в кариерата си“, споделя Едуард. Всички са в отлично настроение и не могат да скрият удивлението си от мащабите на проекта. „За да сложите някоя от тези жени на корица, са необходими месеци“, споделя Майли Сайръс. „Но цели 40 – това вече е нечувано.“

Както се казва, за такова нещо е нужно едно село. Гуидо и Пат Макграт ръководят около 40 професионалисти в областта на прическите и грима, докато Едуард и неговият стайлинг екип работят в тясно сътрудничество с персоналните стилисти на знаменитостите.

Снимки: Нед Роджърс за Vogue

Вътре в списанието редакторите поместват кадри, дело на Нед Роджърс, протеже на Мейзъл и негов бивш първи асистент, който улавя плеядата от звезди на корицата на снимачната площадка.

В прощалното си писмо на редактора Енинфул пише: „Ето го и моето 76-о и последно издание на Vogue, шест години и половина и 153 звезди на корицата, включително 40-те легендарни жени, които виждате на настоящата. За мен беше изключително изживяване и огромна чест.“

Поста на главен редактор на британския Vogue предстои да заеме редакторът на vogue.com и co-host на подкаста The Run-Through with VogueКиома Нади.

Spread the love
More from Ина Иванова
4 ключови тенденции за пролетта
3 начина да носим панталона на пролет 2022 В името на комфорта...
Read More
0 replies on “Едуард Енинфул слага 40 жени на последната си корица за британския Vogue”