Актрисите изиграли Уенсдей Адамс през годините

След като преди дни научихме, че на 64-годишна възраст си e отишла Лиса Лоринг, актрисата, която първа се превъплъщава в Уенсдей Адамс – дъщерята в зловещото семейство Адамс от едноименния филм, решихме да обърнем поглед назад и да разкажем повече за един от любимите ни персонажи от Семейство Адамс.

Лиса Лоринг – първата Уенсдей Лиса Лоринг е в ролята на Уензди Адамс в периода от 1964 до 1966 г. в адаптацията по комиксите на Чарлз Адамс. Според редица филмови критици именно актрисата задава тона, в който оттам нататък ще изглежда мрачното момиченце. Лоринг е родена през 1958 г. на Маршаловите острови и работи като актриса и като модел през годините. Участвала е както в драматични филми, така и в комедии и екшъни. Лоринг може да бъде видяна и в една от първите истински популярни „сапунени опери“ и една от най-дълготрайните – „Докато свят светува“. В празничeн специален телевизионен сериал от 1977 г. за Хелоуин с новото семейство Адамс, Лиза Лоринг дори играе пораснала Уенсдей, която предимно забавлява гостите на партито с флейтата си.

След нея Синди Хендерсън – но само като глас – озвучава Уенсдей в анимационния телевизионен сериал The New Scooby-Doo Movies в епизода им Wednesday Is Missing, от 1972 г., както и в анимационния телевизионен сериал The Addams Family от 1973 г.

Същата година се появява пилотен епизод на телевизионното шоу The Addams Family Fun House (1973), в което Уенсдей е изиграна от Ноел фон Сон.

Кристина Ричи – най-запомнящата се Уенсдей

„Семейство Адамс“ от 1991 г. и продължението му „Семейство Адамс 2“ (Addams Family Values) описват Уенсдей по-комично, може би и дори по-мрачно. И в двата филма малката Адамс се играе от Кристина Ричи. Личността на Уенсдей е сурова, с безумно остроумие и болезнен интерес в опитите си да причини зло на братята си, първо Пъгсли, а по-късно Пуберт. Филмите от 90-те се смятат за най-близки до първоизточника си – комиксите и историите написани от Чарлз Адамс, който се вдъхновява от собственото си семейство, за да създаде поредицата. И до днес Кристина Ричи е една от любимките, когато говорим за Уенсдей Адамс и именно това е ролята, която я превръща в дете-звезда.

Деби Дерибери играе Уенсдей в анимационния телевизионен сериал „Семейство Адамс“ от 1992–1993 г. Никол Фюжер пък влиза в образа й във филма излязъл директно на видео през 1998 г. – Addams Family Reunion и в телевизионния сериал появил се след него – The New Addams Family (1998–1999). Актрисата Криста Родригес се превръща в Уенсдей за мюзикъла на Бродуей „Семейство Адамс“ и играе ролята от 2009 до 2011 година. По-късно я замества Рейчъл Потър. Кортни Улфсън играе Уенсдей в първото турне в САЩ на мюзикъла от Бродуей, а Кари Хоуп Флетчър е в ролята в първото турне в Обединеното кралство на бродуейската продукция през 2017 г.

Мелиса Хънтър е Уенсдей уеб сериала Adult Wednesday Addams от 2013 до 2015 година, а Клоуи Грейс Морец озвучава младата Адамс в анимационните филми The Addams Family от 2019-та и неговото продължение The Addams Family 2 от 2021-ва.

Джена Ортега – най-новата Уенсдей Адамс

Семейство Адамс се завърнаха под вещото ръководство на Тим Бъртън, а сред актьорите, които той избра, за да влязат в мрачните обувки на персонажите създадени от Чарлз Адамс преди близо столетие, се отличава малка латиноамериканка с големи очи, мрачен поглед и разкошна готик визия – Джена Ортега. На малкия екран тази мрачна, забавна, модна и интригуваща като сюжет история предизвика огромен интерес сред зрителите и се превърна в най-гледания сериал в момента, надминавайки предишния рекордьор на Netflix Stranger Things. Освен, че донесе на Джена Ортега първата й номинация за „Златен глобус“, направи я международна звезда и накара хиляди момичета изведнъж да поискат да имат мрачно готик излъчване, Уенсдей даде на света още и още шантави истории с Ортега. Наскоро в едно интервю актрисата сподели, че да изиграе Уенсдей Адамс винаги е било е съдба. „Хората ми казват, че приличам на нея още от 6-годишна. А и имам доста черно чувство за хумор.“

Повече за Джена Ортега може да прочетете във февруарския брой на DIVA!

Spread the love
More from divamagazine.bg
Линда Еванджелиста се завръща
Линда Еванджелиста се завърна отново към света на модата, след като преди...
Read More
0 replies on “Актрисите изиграли Уенсдей Адамс през годините”