Актрисите изиграли Уенсдей Адамс през годините

След като преди дни научихме, че на 64-годишна възраст си e отишла Лиса Лоринг, актрисата, която първа се превъплъщава в Уенсдей Адамс – дъщерята в зловещото семейство Адамс от едноименния филм, решихме да обърнем поглед назад и да разкажем повече за един от любимите ни персонажи от Семейство Адамс.

Лиса Лоринг – първата Уенсдей Лиса Лоринг е в ролята на Уензди Адамс в периода от 1964 до 1966 г. в адаптацията по комиксите на Чарлз Адамс. Според редица филмови критици именно актрисата задава тона, в който оттам нататък ще изглежда мрачното момиченце. Лоринг е родена през 1958 г. на Маршаловите острови и работи като актриса и като модел през годините. Участвала е както в драматични филми, така и в комедии и екшъни. Лоринг може да бъде видяна и в една от първите истински популярни „сапунени опери“ и една от най-дълготрайните – „Докато свят светува“. В празничeн специален телевизионен сериал от 1977 г. за Хелоуин с новото семейство Адамс, Лиза Лоринг дори играе пораснала Уенсдей, която предимно забавлява гостите на партито с флейтата си.

След нея Синди Хендерсън – но само като глас – озвучава Уенсдей в анимационния телевизионен сериал The New Scooby-Doo Movies в епизода им Wednesday Is Missing, от 1972 г., както и в анимационния телевизионен сериал The Addams Family от 1973 г.

Същата година се появява пилотен епизод на телевизионното шоу The Addams Family Fun House (1973), в което Уенсдей е изиграна от Ноел фон Сон.

Кристина Ричи – най-запомнящата се Уенсдей

„Семейство Адамс“ от 1991 г. и продължението му „Семейство Адамс 2“ (Addams Family Values) описват Уенсдей по-комично, може би и дори по-мрачно. И в двата филма малката Адамс се играе от Кристина Ричи. Личността на Уенсдей е сурова, с безумно остроумие и болезнен интерес в опитите си да причини зло на братята си, първо Пъгсли, а по-късно Пуберт. Филмите от 90-те се смятат за най-близки до първоизточника си – комиксите и историите написани от Чарлз Адамс, който се вдъхновява от собственото си семейство, за да създаде поредицата. И до днес Кристина Ричи е една от любимките, когато говорим за Уенсдей Адамс и именно това е ролята, която я превръща в дете-звезда.

Деби Дерибери играе Уенсдей в анимационния телевизионен сериал „Семейство Адамс“ от 1992–1993 г. Никол Фюжер пък влиза в образа й във филма излязъл директно на видео през 1998 г. – Addams Family Reunion и в телевизионния сериал появил се след него – The New Addams Family (1998–1999). Актрисата Криста Родригес се превръща в Уенсдей за мюзикъла на Бродуей „Семейство Адамс“ и играе ролята от 2009 до 2011 година. По-късно я замества Рейчъл Потър. Кортни Улфсън играе Уенсдей в първото турне в САЩ на мюзикъла от Бродуей, а Кари Хоуп Флетчър е в ролята в първото турне в Обединеното кралство на бродуейската продукция през 2017 г.

Мелиса Хънтър е Уенсдей уеб сериала Adult Wednesday Addams от 2013 до 2015 година, а Клоуи Грейс Морец озвучава младата Адамс в анимационните филми The Addams Family от 2019-та и неговото продължение The Addams Family 2 от 2021-ва.

Джена Ортега – най-новата Уенсдей Адамс

Семейство Адамс се завърнаха под вещото ръководство на Тим Бъртън, а сред актьорите, които той избра, за да влязат в мрачните обувки на персонажите създадени от Чарлз Адамс преди близо столетие, се отличава малка латиноамериканка с големи очи, мрачен поглед и разкошна готик визия – Джена Ортега. На малкия екран тази мрачна, забавна, модна и интригуваща като сюжет история предизвика огромен интерес сред зрителите и се превърна в най-гледания сериал в момента, надминавайки предишния рекордьор на Netflix Stranger Things. Освен, че донесе на Джена Ортега първата й номинация за „Златен глобус“, направи я международна звезда и накара хиляди момичета изведнъж да поискат да имат мрачно готик излъчване, Уенсдей даде на света още и още шантави истории с Ортега. Наскоро в едно интервю актрисата сподели, че да изиграе Уенсдей Адамс винаги е било е съдба. „Хората ми казват, че приличам на нея още от 6-годишна. А и имам доста черно чувство за хумор.“

Повече за Джена Ортега може да прочетете във февруарския брой на DIVA!

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Илон Мъск и 32,6 милиарда за ден

Умението да прави пари с невероятни темпове е запазена марка за Илон...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ