Само да вметнем, че автобиографията на Уди Алън излиза на български

Kevin Winter/Getty Images)

Докато гледаме „Фестивалът на Рифкин“ – новият филм на Уди Алън – на тазгодишната Киномания, вече потриваме ръце за неговата автобиография.

Можем да кажем с ръка на сърцето, че Уди Алън е един от най-активните, умни и последователни творци в модерното кино. Кариерата му стартира още в средата на 50-те години, където се изявява като сценарист и комик и до наши дни Уди е един от малкото режисьори, които имат филм всяка година.

Животът му е любопитен, пъстър, изпълнен с възходи и падения, със скандали и жени. Наскоро излезе едностранчивият филм „Алън срещу Фароу“, който нищи дългогодишната му връзка с актрисата Миа Фароу и обвиненията на осиновената им дъщеря Дилън за блудство. От връзката му с Миа, през най-добрите колаборации в кариерата му, до третия му брак с доведената му дъщеря Сун-И Превин на 85-годишна възраст Алън прави своята равносметка в автобиографията „Само да вметна“.

Книгата осветлява и личния живот на режисьора, който през последните десетилетия е обект на всякакви спекулации. За първи път Алън разкрива подробности от добре пазения и затворен семеен живот със съпругата си Сун-И и представя своята истина за него. Описва детайлно и турбулентната връзка с бившата си партньорка Миа Фароу и публичния скандал, развихрил се между двамата и осиновената им дъщеря Дилън в началото на 90-те.

 „Само да вметна“ е дългоочакваната изповед на Уди Алън, в която легендарният режисьор, комик, актьор и писател прави поглед назад към живота си. От детството си в Бруклин през 40-те години, когато мами на карти за пари и бяга от училище, за да ходи на кино, до първите си романтични трепети и ранни бракове. От писането за телевизионни предавания до създаването на шедьоврите „Ани Хол“, „Манхатън“, „Полунощ в Париж“ и „Въртележка“ – за всичко това Уди Алън разказва в забавния си и неподражаем стил. Автобиографията му е ретроспектива на шейсетгодишната му кариера, в която се заплитат имената на много от най-големите звезди на съвременното кино: Даян Кийтън, Скарлет Йохансон, Майкъл Кейн, Ема Стоун, Кейт Бланшет, Кейт Уинслет и други.

„Само да вметна“ излиза на 23 април, а ние ви предлагаме ексклузивен откъс от нея.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Шарън Стоун за изнасилването, тормоза и голотата
Вече разказахме, че актрисата Шарън Стоун е решила да сподели в автобиографична...
Read More
0 replies on “Само да вметнем, че автобиографията на Уди Алън излиза на български”