Зорница Иларионова и „Пасакалия“

Със Зорница Иларионова сме ви срещали неотдавна на страниците на списанието. В ситуация на отменена и намалена концертна дейност цигуларката не спира да работи и пусна коледен подарък към почитателите на класическата музика. Премиерно вече може да се види най-новия й музикален видеоклип по музика на Георг Фридрих Хендел. „Пасакалия“ е в сътрудничество с друг наш голям музикант – виолончелистът Атанас Кръстев.

С Кръстев за първи път свирят заедно през юли 2020 на Международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” в Пловдив. След успешната изява двамата решават да направят студийни записи на някои от произведенията от концерта си . Едно от тях е известната и много красива “Пасакалия” за цигулка и виолончело от Хендел.

Спират се именно на това произведение, когато се ражда идеята да снимат и съвместен видео клип. Музикантите са благодарни на Министерство на културата – Национален фонд “Култура”за финансовото съдействие, на Стойчо Стоянов и XS Artists Music School за монтажа и постпродукцията, на оператора Михаил Янакиев, на артистичния мениджър – Маргарита Тошева, грим – Диана Колева и на модна къща “Bridal Fashion”, които превръщат младата и талантлива цигуларка в една съвременна принцеса.

„Надявам се, че с този видео клип ще успеем да зарадваме нашите почитатели. Макар в момента заради пандемията от Ковид -19 да нямаме възможност да бъдем на сцената, чрез музиката на Хендел и това видео можем да останем близо до нашата публика, защото в изкуството граници не съществуват и то е винаги там, за да ни обединява! Пожелавам на всички здраве и силна вяра за нови вълнуващи срещи!“, пише Зорница Иларионова.

Spread the love
More from Вида Пиронкова
Минко Ламбов: Полудял от карантината композитор
Музикантът, който се вбесява от подкрепата на некадърието,  смята, че кризата ще...
Read More
0 replies on “Зорница Иларионова и „Пасакалия“”