Зоуи Кравиц: Това е просто тяло. Всички го имаме!

Зоуи е един от добрите примери за дете на звезди, което не е тръгнало по лош път и не е попадало в капана на сериозна зависимост. Изключение прави един кратък период през тийнейджърството й, когато се бори с булимия. Осъзнава проблема си навреме и внимава да не влезе отново в омагьосан кръг. За да отбележи победата, си прави първата татуировка. Днес има точно 19 по тялото си и всяка е изключително важна.

Облъчена от музиката на баща си и от нещата, които Лени й пуска – като Боб Марли и Джими Хендрикс, Зоуи се влюбва в музиката и дори в един период от късното си тийнейджърство обмисля възможността да стане музикант. Може би затова на 16-годишна възраст вече си има банда – The Citizens Band, с която имат участия и дори издават албуми в продължение на няколко години. Музикалната й кариера не спира с порастването. Със свой приятел създават аренби и електропоп тандема Lolawolf, който е кръстен на сестрата и брата на Зоуи – Лола и Улф, от брака на майка й с Джейсън Момоа.

Дори приказките някога свършват

Обявяването на ролята на Селина Кайл съвпада и с друго важно събитие в живота на Зоуи Кравиц – тя се омъжва. През май 2019-а казва „да“ на годеника си от една година – актьора Карл Глусман. Актрисата обявява годежа им в интервю цели осем месеца след като Глусман й прави предложение. Сватбата е един месец преди обявената дата, за да се избегнат папараците, а мястото е великолепното парижко имение на Лени Кравиц. „Бях на 30, вече имах съпруг, кариера и нови проекти, а до мен беше цялото ми семейство – баща ми, майка ми, Джейсън, брат ми и сестра ми. С една дума – имах всичко.“

Година след сватбата Зоуи дава първото си интервю като омъжена жена, в което говори откровено за брака си. „Всъщност съпругът ми ме направи много по-мъдра жена. Животът като цяло е постоянна борба за нещо и човек постоянно трябва да работи върху себе си. Когато осъзнаем, че трябва непрекъснато да мислим за себе си като проект, тогава сме пълнолетни.“

И все пак приказката на Зоуи и Карл приключва с настъпването на 2021 година. Актрисата подава молба за развод в навечерието на Коледа и процесът е задействан бързо. По-късно медиите разкриват, че отношенията на двойката очевидно не са особено добри, защото малко след като излиза новината за развода, Карл Глусман изтрива всичките им общи снимки от Инстаграм профила си, включително и тези от сватбата.

Малко след като финализира развода си, Зоуи сподели, че усилено работи върху музикален албум през последните няколко години, в който ще пее за „любовта и загубите“. Тя записва активно с продуцента Джак Антоноф нов соло албум, в който излива душата си за трудните моменти в личен план, сред които и драмите в семейния й живот с Карл Глусман.

Независимо от бурния личен живот кариерата на Зоуи не страда особено. Тя започва работа по режисьорския си проект Pussy Island. Там се среща с Чанинг Тейтъм. Преди три години Тейтъм се разведе с Джена Дюан, а Зоуи точно е приключила с Карл, когато двамата се появяват заедно на MET Gala. Някои медии спекулират, че това между тях е „просто бизнес“ с цел да промотира режисьорския дебют на Зоуи Кравиц. Освен демонстрацията на близост и тоалетът на Зоуи тогава предизвика възклицания.

Още по-смела – почти гола – бе тя на бала MET Gala през 2021-ва. MET Gala е известен с това, че тоалетите са подбрани по специална тема и поради това са много различни от онова, което може да видите на обичайния червен килим. Зоуи бе в блестяща, инкрустирана с кристали мрежеста рокля от Saint Lauren, показваща всеки сантиметър от тялото й. И докато с тоалета си попадна в списъците за най-добре облечените звезди на бала, стана и обект на критики. На които в социалните мрежи и в Инстаграм тя отговори: „Да се чувстваш неудобно срещу едно човешкото тяло, е вид колонизация и промиване на мозъци. Това е просто тяло. Всички го имаме.“

Международен посланик на Yves Saint Lauren, през 2020-а Зоуи Кравиц дефилира с прозрачна блуза на тяхно шоу. През 2018-а на MET Gala носи прозрачна рокля от черна дантела, на партито на Vanity Fair след наградите „Оскар“ през 2019-а е с тоалет, включващ златист прозрачен сутиен, а през 2015-а на MET Gala е с полупрозрачна рокля на Alexander Wang. Дизайнерът, който й е близък приятел, я кани за рекламно лице на колекцията си за модна къща Balenciaga, а след това от Calvin Klein пожелават тандемът Зоуи-Лиза Бонет да украси тяхна кампания.

Днес Зоуи е лице на Yves Saint Laurent Beauty. Тя стои зад едно от последните червила на марката, като всеки цвят е назован на близък на сърцето й човек – баба й, майка й, дори има един на любимото й куче Арлийн.

Spread the love
Tags from the story
More from Зорница Аспарухова
Ейми с нейните 12 чифта крака
Лишена от долните си крайници по рождение, тя чупи рекорди в спринта...
Read More
0 replies on “Зоуи Кравиц: Това е просто тяло. Всички го имаме!”