Adapt – нова перспектива

На фона на шума, който се вдига около стареенето, сякаш темата за менопаузата беше табу. Включвайки я в своя списък, Avon помага на жените да се чувстват добре в кожата си на всеки етап от живота  

Болки в корема. Дискомфорт. Често ни се иска този период в месеца да го няма, но истината е, че когато този момент настъпи необратимо, много жени не са подготвени за него. Според глобално проучване, направено наскоро от Avon, повече от 44% от жените не са наясно със симптомите и последствията на менопаузата.

Това включва и всички предизвикателства, свързани с красотата – чувствителна тема за нежния пол над 50 години. Истината е, че границата за настъпване на менопауза и появата на първите симптоми започва да пада с всяка следваща година и много жени се оказват изненадани от случващите се промени. През този етап на живота повечето започват да изпитват сериозни промени в емоционален и физически план и да търсят решения как да се справят с новостите. Това важи с пълна сила и за грижата за кожата, която е особено чувствителна към хормоналната буря, през която минават жените.

Опитвайки се да намерят решение на този проблем, от Avon разработиха специалната серия Adapt, с която да противодействат на зачервяванията и сухата кожа по време на менопаузата. В основата на продуктите са адаптогени – екстракти на растителна основа, които имат способността да се адаптират към проблемите на кожата. Те неутрализират свободните радикали, които водят до стареене на кожата. Серията включва 3 продукта:

дневен серум Hydra Rescue On The Go Serum  Увеличава хидратацията на кожата с до 98% и е подходящ за нанасяне преди грим

–  нощен крем Dream Cream Night Cream  Увеличава производството на колаген с над 80%

спрей-еликсир Icy Cooling Elixir Facial Mis  Незабавно охлажда и увеличава хидратацията с до 83%.

Всички продукти са дерматологично и алергологично тествани.

Срещнахме се с д-р Димитрина Гулева, официален дерматолог на Avon, за да ни разкаже повече как трябва да се грижим за кожата в този специфичен за жените период и кои са знаците, които трябва да следим. 

Д-р Гулева, как се променя кожата при жените в менопауза?

Кожата ни търпи резки промени в резултат на физиологичен хормонален дисбаланс, при който нивото на женските полови хормони – естрогените, спада. При голяма част от жените се наблюдава суха и груба кожа, която може да бъде придружена дори с лек сърбеж. При друга част от тях кожата става по-чувствителна с усещане за дискомфорт. Кожата се превръща в уязвимо звено и отпускането й и бръчиците стават по-изразени.

Има ли нещо специфично в грижата за кожата в този етап от живота?

Хубаво е жените да бъдат по-внимателни със себе си по отношение на храна, активност и грижа за кожата, косата и ноктите. Тъй като е променено и pH на кожата, то трябва да бъде балансирано. Кремовете трябва да бъдат с по-обогатена и плътна текстура, да не забравяме околоочния крем и серумите с витамин С, ретинол и хиалуронова киселина, които от своя страна допълват цялостната грижа. Не бива да правим компромис със себе си. Кожата трябва да се чувства обгрижвана и спокойна, озарена и добре хидратирана. Съветът ми е да се създаде цялостен ритуал, ако не е създаден преди това. С всеки ден грижата за кожата става по-интензивна, за да се чувстваме добре в нея.

Най-честите грешки, които една жена в менопауза може да направи по отношение на грижа за кожата си?

Най-голямата  е забавянето. Когато сме на 60+ с вече появили се дълбоки  бръчки и увиснала кожа, е трудно само с козметика да подобрим текстурата и да я лифтираме. Тогава трябва да се включат и други инвазивни или апаратни процедури, за да постигнем необходимия ефект. Тук идва предизвикателството пред нас като лекари да подобрим външния вид без инвазивна намеса, което е трудно постижимо. Затова често подчертавам за превенцията с цел да предотвратим или да забавим някои признаци на стареенето. Здравият организъм, респективно здравата кожа, ни прави по-самоуверени и ни кара да се чувстваме комфортно независимо от възрастта.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Шалът – новият герой на стила
Мислите, че копринените шалове са old fashion? Помислете пак. DIVA! събра няколко...
Read More
0 replies on “Adapt – нова перспектива”