Слушаме новия албум на Thirty Seconds to Mars

ФОТОКРЕДИТ: ANIMATO MUSIC / UMG / BARTHOLOMEW CUBBINS

Албумът It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day е триумфалното музикално завръщане на рок групата Thirty Seconds To Mars, която Leto основава заедно с брат си Shannon през 1998 г.

Двамата изпълнители пишат стотици нови песни през последните няколко години, вдъхновени от гамата от емоции и преживявания, през които преминават след премиерата на предишния им албум America, който оглави класациите. It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day е фокусиран и кратък, без песни по-дълги от 3 минути, и с акцент върху емоционалните, директно от сърцето на Jared вокали. Колекцията изследва не само тъмните страни на човешкия опит, но и надеждата, припомняйки, че все още има красота, която може да бъде открита в света. Проектът е воден от вдъхновяващия сингъл и начална песен Stuck, която им донесе номинация за MTV Video Music Award в категорията „Най-добра алтернативна музика“ и е на път да надмине 65,5 милиона стрийма в световен мащаб.

За процеса на създаване на шестия им студиен албум, Leto споделя: “Ние сме група, която е свикнала да има 12-минутни песни и това е ново преживяване за нас. Беше интересно да направим крачка назад, да разгледаме песните и какъв е най-важният аспект на дадено произведение. Брат ми също зае голяма позиция по отношение на продуцирането на песните в допълнение към барабаните. Определено нямам способността да опростявам нещата. Винаги съм искал да направя живота си и този на всички останали възможно най-интересен. Искам да се възползвам от всяка възможност и да я направя колкото мога по-удовлетворяваща, творческа и специална. Shannon и аз си поставихме за цел да направим албум, който да говори за това, което сме сега като група и братя. Свързващите нишки са чувството за оптимизъм, празник, уязвимост и непринуденост. Не искахме да се връщаме към нещо, което ни е познато.“

Стремежът на групата да излезе от собствената си зона на комфорт се отразява и върху заглавията на песните. Jared разказва, че Life Is Beautiful първоначално се е казвала Misery, докато не осъзнал следното:

В света и без това има много нещастие, но в живота има повече дни, в които гледам небето и признавам красотата на живота.

Сред акцентите са песента Seasons, която е обгърната от успокояващата топлина на акустичната китара и ефирните синтезатори, енергичните парчета Life Is Beautiful и Avalanche, и изкусно продуцираните World on Fire и 7:1.

За 7:1 Jared казва: „В този трак има усещане за мистерия. Той е мелодичен, има някои по-мрачни нотки и наистина силен ритъм. Усеща се като Thirty Seconds To Mars и не звучи като никой друг. „

Jared и Shannon са израснали изключително много като изпълнители, откакто за първи път започнаха да издава музика преди повече от две десетилетия. It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day е най-личният им албум в досега и разкрива нови хоризонти за тях. През август,за първи път от 2006 г. насам бандата направи дългоочакваното си завръщане като хедлайнер на главната сцена на фестивала Lollapalooza в House of Blues в Чикаго. Тази есен Thirty Seconds To Mars ще продължат да се изявяват на най-големите музикални сцени, включително Austin City Limits, When We Were Young Festival и Corona Capital в Мексико.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Грижа от Lancome
Необходимостта от маска измести фокуса върху очите. В основата на околоочния крем...
Read More
0 replies on “Слушаме новия албум на Thirty Seconds to Mars”