Кой е новият креативен директор на Bottega Veneta?

Bottega Veneta

След като миналата седмица стана ясно, че Даниел Лий напуска италианската марка, се породиха множество въпроси. Първо, защо освобождават творчески директор толкова рано (едва три години от назначаването му), при положение че вдъхна изцяло нов живот на Bottega? Второ, кой ще го замести и ще успее ли да надмине успехите му?

Матю Блейзи

Част от отговорите намираме в материал на Women’s Wear Daily, според който Лий е определян от колегите си като „некомуникативен“ и поведението му предизвиква множество оставки на негови служители. Вирджини Музат, бивш моден и лайфстайл редактор на френския Vanity Fair, коментира в инстаграм:

Търпението и талантът (и балансираният нрав, и добрите обноски, и уважението към собствените ти колеги, както и към останалите човешки същества около теб) се отплаща!!!!! Браво, Матю Блейзи, беше време!

Явно Блейзи е тръпнал в очакване. Досега той бе директор на дизайна в Bottega Veneta в продължение на година. Преди това е работил на същата длъжност в Calvin Klein при Раф Симънс. Има опит и в Celine от времето на Фийби Фило (също като Даниел Лий) и в Maison Margiela, където отговаря за кутюрната им линия. Припомняме, че Матю не е единственият бивш заместник на Симънс, който се озовава на върха на известна марка: Pieter Mulier стана креативен директор на базираната в Париж Alaïa по-рано тази година.

Досега името на Матю Блейзи беше познато само на инсайдерите. Но това предстои да се промени.

Аксесоарите на Bottega Veneta процъфтяха по времето на Даниел Лий. Той избра друг начин на брандиране – разпознаваемият дизайн. Специфичният нюанс на зеленото, който вече наричаме „Bottega green“, и италианската техника на преплитане – intrecciato, трудно могат да бъдат забравени.
Spread the love
More from Ина Иванова
Gucci, къщата на успеха и раздора
Със своето 100-годишно наследство легендарната италианска марка разполага с предостатъчно истории, достойни...
Read More
0 replies on “Кой е новият креативен директор на Bottega Veneta?”