Анджела Басет с „Оскар“

Макар да не получи златна статуетка за поддържаща женска роля във филма „Черната пантера: Уаканда завинаги“ през март тази година, Анджела Басет все пак няма да остане без награда. През ноември Басет, заедно с режисьора, сценарист, текстописец, продуцент и писател Мел Брукс и филмовата монтажистка Каръл Литълтън ще получи почетен „Оскар“ на наградите на Управителния съвет на киноакадемията. Мишел Сатър от института „Сънданс“ пък ще бъде удостоена с хуманитарната награда „Джийн Хершолт“.

„Управителният съвет на Академията е развълнуван да отличи четирима новатори, които преобразиха филмовата индустрия и вдъхновиха поколения режисьори и почитатели на киното“ –  казва в изявление президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука Джанет Янг.  

Повечето от носителите на почетните награди тази година не са печелили „Оскар“ досега. Изключение е 96-годишният Мел Брукс, който получава награда за оригинален сценарий за „Продуцентите“ през 1968 г.

64-годишната Анджела Басет има две номинации – за ролята си на Тина Търнър в What’s Love Got to Do With It и за „Черната пантера: Уаканда завинаги“.

Наградите на Управителния съвет на американската киноакадемия ще бъдат раздадени на 18 ноември на церемония в хотел „Феърмонт Сенчъри Плаза“ в Лос Анджелис.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Как Блейк Шелтън предложи на Гуен
Преди няколко месеца една от най-атрактивните двойки в музикалния свят обяви годежа...
Read More
0 replies on “Анджела Басет с „Оскар“”