При кого отидоха наградите БАФТА

Филмовият сезон е в разгара си и едни от най-престижните награди за кино вече са факт. „Земя на номади“ на режисьорката Клои Чжао получи наградата БАФТА за най-добър филм. Клои Чжао стана втората жена, печелила наградата на Британската академия за кино и телевизия за най-добър режисьор.

Звездата на филма Франсис Макдорманд, която е героиня в новия брой на списание D!VA, получи наградата за най-добра актриса за ролята си.

Общо „Земя на номади“ получи четири награди, като Джошуа Ричардс спечели наградата за операторска работа.

Режисьорът Анг Лий получи почетно членство в БАФТА, което е най-високото отличие.

„Ма Рейни: Майката на блуса“ бе отличен с две награди – за най-добър дизайн на костюми и за най-добри грим и прически.

Другите продукции с по две награди БАФТА са „Бащата“ – за най-добър актьор на Антъни Хопкинс и за най-добър адаптиран сценарий, „Без звуци в живота“ – за звук и за монтаж, „Момиче с потенциал“ – за най-добър британски филм и за оригинален сценарий и „За душата“ – за най-добра анимация и за музика.

Актрисата Мария Бакалова, която се бореше за статуетка за поддържаща женска роля, не получи приз, но спечели овации с тоалета си на Armani. Нейната колежка Юн Ю-джун грабна наградата под носа й за ролята си в „Минари“.

„Още по едно“ на датския режисьор Томас Винтерберг спечели наградата БАФТА за най-добър чуждестранен филм. С приза за поддържаща роля във филм бе удостоен британецът Даниел Калуя за „Юда и черният месия“.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Бионсе и Айви – пълни копия
Може би не е изненада за никого, но дъщерята на Бионсе и...
Read More
0 replies on “При кого отидоха наградите БАФТА”