Боядисай ме

На подиума експериментите не се ограничават само с макиаж. Косата също получи полагащата й се 15-минутна слава. Коафьорите призовават да не се боите от цветен принт, неонови корени и ярки изкуствени кичури

Автор на най-впечатляващия стайлинг на Седмицата на модата в Милано е Emilio Pucci. Употребата на шаблон в макиажа не е новост, но този път стилистът Джавара напръска със спрей платинената права коса на моделите по дължината на гърба. Използването й като платно (гладката текстура е задължително условия) кореспондира с впечатляващите принтове от колекцията. Двуцветното „тату“ във формата на листа във фуксия и триъгълни сини блокове пресъздава по модерен начин една от емблематичните визии на рап певицата Лил Ким от 90-те.

Сам Макнайт за Dries Van Noten доразвива пернатата тема, която експлоатира през последните няколко години. Комбинирайки ниска конска опашка и страничен път, стилистът добавя ярък акцент на темето, който или повтаря, или контрастира със също толкова изразителния макиаж. Вместо да боядиса косата, любимецът на Карл Лагерфелд прикрепва с лепило за изкуствени кичури оцветени в различни нюанси (морска вълна, лайм, яркозелено, фуксия, лилаво…) пера от марабу, сякаш останали след шиенето на роклите. Вдъхновение за перфектната хармония със смелия декаданс на колекцията са не неоновите кичури на Били Айлиш, а невероятните образи на Серж Лютенс от края на 70-те.  

Конските опашки не са чак толкова интересни, но Christian Siriano освежава класическия стил с ефекта „Харли Куин“ или цветно омбре. Вплетените изкуствени кичури в розово и синьо препращат към цветовете на двете опашки на принцесата на мафията и бивша приятелка на Жокера от ултрафеминистката сага „Хищни птици“.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Аромат на лято
Хайде на пикник! Поредната „ябълка” Nina Rose Garden на Nina Ricci весело...
Read More
0 replies on “Боядисай ме”