Chopard – майстор на розите

Ода на кралицата на любовта, цветята и парфюмерията, написана от къщата и придаваща неповторим блясък на булевард „Кроазет” в Кан

Представете си най-великолепните рози в света, разпръскващи аурата си като червен килим, въртящи се и танцуващи по време на парада от божествени аромати и създаващи множество емоции. Неслучайно Каролайн Шойфеле, съпредседател и артдиректор на Chopard, казва: „Трябва да имам рози винаги!” Наследничката на семейния бизнес е пример за творец, който търси вдъхновение в природата. Градината около имението й е истински рай. „Също като скъпоценните камъни цветята са най-висшата форма на проява на любов, истински чудеса, щедро предоставени от майката Земя.”    

Бижу във въздуха

Може да носите всички диаманти и кашмир на света, но да не ухаете скъпо, а с намек на химия. С право къщата се гордее, че използва най-много естествени суровини като основа за парфюмерията Luxury Naturals. Всяко творение е преди всичко история за умели ръце и майсторство, изключителни суровини и savoir-faire (изкуството да се живее добре), страст и творчество, любов и уважение към природата. Съюзът от етика и естетика е най-ценното наследство, което прави къщата толкова изключителна и уникална. С всеки парфюм Chopard се превръща в майстор на розите, но не какви да е, а на българските, чиито аспекти и нюанси са не само безкрайни, но и по-скъпи от златото. За филмовия фестивал в Кан’20, който така и не се проведе, Алберто Морияс създава идеалното олфактивно съвпадение – Love Chopard. Парфюмът прилича в буквалния смисъл на думата на розарий. От трите вида рози звездата е дамасцена от България, биологично отглеждана в подножието на Стара планина. Плътският характер, магнетичната интензивност и съблазнителната й сила, както и безкрайните й аспекти и нюанси позволяват на майстор-парфюмериста да разгърне въображението си, както само той умее.

От Розовата долина до Кан 

За някои пирографираните мускалчета с розово масло са познати от детството, особено ако са обичали да проверяват чантата на майка си за лакомство. Розовата долина притежава едни от най-големите насаждения в света. Уникалният тероар, по-специално почвата и климатът, придават на сорта дамасцена уникален аромат, микс от мед, канела, карамфил, лимонова кора, зелени листа и малина. Когато го помиришете, се разпалват истински сензорни искри. Най-доброто българско розово масло в света се произвежда в розоварната „Еньо Бончев“, семейна компания, основана през 1909 г. и разположена в село Търничени. Есенцията се добива чрез парна дестилация и изисква приблизително от 3000 до 3500 кг венчелистчета за получаване на литър от скъпоценния еликсир. Което прави Love Chopard перфектен завършек на най-изтънчения и бляскав външен вид на червения килим на кинофестивала в Кан.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Там, където е щастието
Златният блясък на слънцето и самотният остров са двете съставки на най-незабравимото...
Read More
0 replies on “Chopard – майстор на розите”