Слънце и испанска атмосфера в дома на Нина Добрев

Колкото и да не ни се вярва, българското момиче Нина Добрев работи в Холивуд от цели 20 години. Започва със сериала Degrassi: The Next Generation през 2001 г. и продължава с хитове като The Vampire Diaries (2009) и The Perks of Being a Wallflower (2012).

Домът ѝ обаче няма типичния холивудски вид. Нина прекарва част от детството си в южна Франция и впечатленията ѝ оттам повлияват на чувството ѝ за естетика, включително и когато става дума за интериор. Калифорнийската лежерност се усеща в изящните месингови детайли, както и в мебелите и произведенията на изкуството от местни творци, но като цяло внимателно реставрираната къща от 20-те в испански стил излъчва по-скоро европейска елегантност.

Подобно на мнозина други, и Нина решава да преустрои дома си през последната година – пандемията ѝ осигурява необходимото време. „По-голямата част от живота ми минава в самолети. Пътувам много – и по работа, и за удоволствие. По време на пандемията за първи път ми се случи да остана в дома си за толкова дълъг период.“ – казва тя. Първото, с което се захваща, е да пребоядиса цялата къща отвън. Сама.

„Може би се прояви източноевропейската ми пестеливост“ – казва през смях актрисата – „но не ми се искаше да давам куп пари на куп хора, които да дойдат и да боядисат, освен това ми беше скучно.“ Така че се въоръжава с четки и бои и пребоядисва фасадата с цвят на горчица в свежо матово бяло.

Но това не означава, че Добрев е минималист по отношение на цветовете. „О, не, Нина не се страхува от цветове.“ – казва Чарли Барстийн, дизайнерът, който работи с нея по реновирането на къщата. Най-голямото предизвикателство за него е кухнята, която е и сърцето на дома. С маслиненозелени шкафове и подове от теракота, тя изглежда като красива, но и практична селска кухня, в която наистина се готви. Европейското влияние може да се види навсякъде, от винтидж керамичните плочки, внос от Италия, до ретро фурната, също италианска. Барстийн е добавил дори килер.

Най-радикалната промяна е премахването на стената между кухнята и трапезарията, която е част от оригиналния проект на сградата от 1929 г. Предишната кухня е тясна и нефункционална и Нина рядко се свърта в нея. Това не е проблем, когато пътува непрекъснато и не се задържа много вкъщи, но както казва самата тя, „старата ми кухня беше от 20-те ми години, това е „кухнята ми за възрастни“, от 30-те“.

„Кухнята за възрастни“ е много по-функционална. Нина премахва многобройните плотове и ги заменя с блок за готвене, покрит с доломитова плоча за повече устойчивост. „Искам да имам деца вкъщи, имам кучета, идват ми приятели на гости… Не искам да ставам параноична и непрекъснато да бърша всички плотове.“ – казва тя.

„Нина вече не живее в епохата на поръчана отвън храна.“ – допълва Барстийн – „Тя иска да готви, да посреща гости и аз се постарах да ѝ осигуря необходимото пространство за това.“ Ключов момент за частта с посрещането на гости е подмяната на масата за хранене. Барстийн открива новата – прекрасна мебел от дъб в светлокафяв цвят – в Инстаграм. Изработена е от местен занаятчия.

Останалата част от дома получава „фейслифт“, както го нарича Нина – не пълна реновация, а козметичен ремонт. Тук се включва разширяване на къта за закуска и добавяне на пухкави възглавници, както и смяна на цветовата гама в дневната и допълнителни акценти като голяма фотография на саваната, направена по време на сафари, и принт на Боуи, подарък на актрисата от приятеля ѝ, сноубордиста Шон Уайт. Макар тези произведения на изкуството да внасят цвят и да оживяват атмосферата, любимият предмет на Добрев е друг. Това е шкафът за подправки, който тя описва като „много пораснала Нина“. „Това е любимата ми част от цялата къща, кара ме да се чувствам зряла, официално възрастна.“ – казва тя.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Пол Маккартни с веган кулинарна книга
В света на шоубизнеса сър Пол Маккартни е известен не само с...
Read More
0 replies on “Слънце и испанска атмосфера в дома на Нина Добрев”