Аштън Кътчър и Мила Кунис – дом, а не имот

Той е от Айова, тя е родена в Украйна. За разлика от много други звезди, и двамата са стъпили здраво на земята и не са изгубили връзка с корените си. И това се усеща особено силно в имението им в Бевърли Хилс – изкопали са кладенец, за да напояват земята, засели са поле с царевица, за да имат занимание по време на локдауна, и са кръстили мястото KuKu Farms. При това – с много вкус.

„Искахме дом, а не имот“ – казва Кунис, когато описва имението, простиращо се на 24 декара и включващо основна къща, къща за гости, къща за забавления, павилион за барбекю и басейн. „Искахме къщата да иглежда като стара плевня, превърната в място за живеене. Но също така искахме да бъде модерна и удобна“ – допълва Кътчър.

И двамата се увличат от дизайн и за техен късмет, вижданията за бъдещия им дом се припокриват почти на 100%, когато преди пет години се впускат в това приключение. За проекта се спират на архитект Хауърд Бейкън от фирмата Backen & Gillam Architects и интериорната дизайнерка Вики Чарлз от Charles & Co. Бейкън е известен с проектите си на т.нар. модерни селски къщи, съчетаващи груби, естествени материали със съвременно звучене и поетичен дух. В случая архитект и клиент са били на една вълна, тъй като резултатът е повече от добър.

„Аштън и Мила са едни от най-умните и любознателни хора, с които сме работили. Обсъждахме всичко – от размерите на гредите и детайлите на напречните подпори до свръзките на дъските и бетона. Това не са разговори, които водим с всеки клиент – казва Бейкън. – Те бяха там, с нас, като истински членове на дизайнерския екип, на всяка стъпка от този дълъг и сложен процес.“

Желанието на двойката е да създаде устойчив и уютен дом за себе си и двете си малки деца, Уайът и Димитри. Имотът се захранва с енергия изцяло от фотоволтаици, дискретно скрити над верандата, която се простира покрай едната стена на основната къща. Всъщност, произвеждат доста повече електричество, отколкото им е нужно, но законовите разпоредби не позволяват да го споделят със съседите – ситуация, която се надяват скоро да се промени. „Аштън и Мила са загрижени за качеството на почвата, за чистотата на храната, която ядат, и водата, която пият. Идеалът за устойчивост и възобновяващо се земеделие не е просто абстрактна концепция за тях.“ – казва Бейкън. 

„Мила беше бременна с първото си дете, когато започнахме това пътуване – спомня си интериорната дизайнерка Вики Чарлз. – Прекарахме месеци в търсене на материали и цветове, за да открием точния визуален език. Разговаряхме не само за земята и архитектурата, а и за бъдещето на тяхното семейство. С течение на времето дизайнът се отдалечи от традиционната естетика на селска къща към нещо по-съвременно. Полилеите от ковано желязо и тежките мебели в стил Честърфийлд не бяха на място.“

Към новите, изработени по поръчка маси, и тапицираните с мек плюш фотьойли Чарлз добавя елементи от предишните жилища на двойката за повече индивидуалност – например два пищни сребристи стола тип трон, които Кътчър е донесъл от Индия, както и разкошен кристален полилей. На пръв поглед тези мебели изобщо не се съчетават с рустикалната естетика и състареното дърво, но всъщност стоят много добре – „троновете“ в основната баня, а полилеят в къщата за забавления. „Решихме, че ще бъде забавно да закачим това великолепно кристално нещо в хамбар“ – казва Мила.

Като изключим тези малки прояви на екстравагантност, духът на къщата е плод на внимателно планиране и почти фанатично внимание към детайла. „За да усещаш спокойствие в едно пространство, всичко трябва да е в ред – казва Аштън. – Ако около теб не е подредено, е трудно да подредиш мислите си. Когато сме си вкъщи, светът просто има смисъл.“

Spread the love
More from Дона Делова
С(порно) убийство на секса
Започнало като тайно греховно забавление и избуяло като попкултурен феномен, днес порното...
Read More
0 replies on “Аштън Кътчър и Мила Кунис – дом, а не имот”