Алисия Викандер е Ирма Веп в нов сериал на Оливие Асаяс

„Ирма Веп“, новият HBO сериал с участието на носителката на „Оскар“ Алисия Викандер, и създаден от номинирания за „Еми“ Оливие Асаяс, тръгва на 7 юни в HBO Max и по HBO.

Сериалът е римейк на неговия пълнометражен филм от 1996 година. Мира (Алисия Викандер) е американска филмова звезда, разочарована от кариерата си и след скорошна раздяла. Тя пристига във Франция, за да изиграе ролята на Ирма Веп в римейк на френската класика на немия филм „Вампирите“. Историята започва да преплита реалността на Мира и тази на героинята й на снимачната площадка, докато постепенно дата образа се преплитат и сливат.  „Ирма Веп“ ни разкрива несигурната почва, която лежи на границата на измислицата и реалността, изкуствено създаденото и автентичността, изкуството и живота.

Освен Алисия Викандер в главната роли, останалата част от актьорския състав включва Винсент Макейн като Рене Видал, Жана Балибар като Зоуи, Девън Рос като Реджина, Ларс Айдингер като Готфрид, Винсент Лакост като Едмонд Лагранж, Нора Хамзауи като Карла, Адрия Аржона като Лори, Кари Браунщайн като Зел Том Стъридж като Имон, Байрън Бауърс като Херман, Фала Чен като Синтия Кенг, Иполит Жирардо като Робърт Данжу, Алекс Дескас като Грегъри Дезормо, Антоан Рейнарц като Джереми.

Оливие Асаяс, който е френски режисьор, който започва кариерата си като художник и графичен дизайнер. По-късно започва да прави авторски късометражни филми, докато развива интереса си към глобализацията на културата и технологиите като редактор на Cahiers du Cinema (1980-1985). От първия си игрален филм „Désordre“ (1986), който беше удостоен с наградата на Седмицата на критиката на Венецианското биенале, той постоянно надгражда проектите си, което му носи международно признание. Сред най-известните му филми са: “Ирма Веп”; „Летни часове”; обявен за един от „Най-добрите филми на 21-ви век до момента“ от The New York Times; „Демомлавър”; „Пречистена”; „Карлос“; който спечели Златен глобус® в категорията „Най-добър мини-сериал или филм, направен за телевизия“ и получи две номинации за Еми®, включително за „Изключителна режисура за мини-сериал, филм или драматичен специален филм“; „Облаците на Силс Мария“, за която Кристен Стюарт спечели наградата „Сезар“ за най-добра поддържаща женска роля; „Личен купувач“, отново с Кирстен Стюарт, който спечели наградата за режисура в Кан; „ След май 68-ма“, който спечели най-добър сценарий във Венеция. Сред последните му творби са „Нехудожествена литература“ и „Шпионската афера Оса“.

Вижте трейлъра на „Ирма Веп“ тук. Очакваме сериала с интерес!

Spread the love
More from divamagazine.bg
Само за жени! София посреща четвъртото издание на BIODERMA Women’s Run това лято
BIODERMA Women’s Run – първото в България бягане само за жени, идва...
Read More
0 replies on “Алисия Викандер е Ирма Веп в нов сериал на Оливие Асаяс”