Мария – българската дъщеря на Борат

Или коя е Мария Бакалова, играеща Тутар в новото продължение на скандалния проект на Саша Барън Коен

„Продължението на филма „Борат: Даване на подкуп на американския режим в полза на някога великата нация на Казахстан“ вече щурмува онлайн пространството и разсмива и шокира аудиторията, осмелила се да гледа новия филм на Саша Барън Коен. В него играе и българската актриса Мария Бакалова. Името й във филма е Тутар, или известна още като Сандра Джесика Паркър. Когато трейлърът излезе, Мария беше объркана с актрисата Ирина Новак, по-късно от Vanity fair уточниха, че ролята на дъщерята се изпълнява от Мария Бакалова. ,,Българката се прочу светкавично, след като тя и Саша се появиха в „Шоуто на Джими Кимъл“ и Мария имаше пълната свобода да говори на родния си български. Актрисата е на 24 години, родом от Бургас, завършила е НАТФИЗ в класа на Иван Добчев и Маргарита Младенова. На шест години започва да учи пеене и флейта и завършва Националното училище по изкуствата в Бургас, специалност актьорско майсторство за драматичен театър и втора специалност флейта.

Ако ви се струва позната, то може да сте я гледали във филма „Бащата“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и в една от главните роли в „Като за последно“ – филма на Ивайло Пенчев, който триумфира на фестивала „Златната роза“ и взе наградата на публиката. В него Мария влеза в ролята на любовницата на персонажа на актьора Васил Банов.

Мария се занимава с кино още откакто е завършила и дори има награда за своето участие във филма „Трансгресия“ на фестивала за алтернативно кино в Канада. Неин „ментор“ е акторът Юлиан Костов, който от години не живее в България и се снима в много международни продукции – като сериалите „24“ и „Централа Берлин“. От февруари т.г. Мария се мести в Щатите и започва да променя външния си вид – изрусява косата си и се скрива от хората. С днешна дата всички профили на Мария в социалните мрежи са изтрити, а тя не дава интервюта и не може да бъде открита. И най-вероятно ще бъде така, докато „Борат“ набира сили.

Подобно на „Диктаторът“, „Бруно“ и „Али Джи“, и „Борат“ е филм, който може да мине за полуреалити. Тоест само част от участващите знаят какво и как снимат. По-голямата част от кадрите са заснети с натуршчици. И докато премиерата и първите седмици след нея текат, никой от участващите – заедно със самия Саша Барън Коен, не се появява в медиите, освен като образите, които играят, и не дават интервюта. След участието  при Джими Кимъл онлайн се появи видео с Мария и бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, а откъсът, пуснат онлайн, е компрометиращ. Джулиани обясни, че отишъл в хотелската стая, защото  смятал, че ще дава интервю за мерките, които правителството взема срещу коронавируса. Във видеото са Джулиани, Мария и накрая се появява самият Барън Коен, крещейки: „Прекалено стара е за теб, на 15 е!“ По-късно в Тутиър бившият кмет написа: „В нито един момент преди, по време или след интервюто не съм се държал неуместно. Ако Саша Барън Коен намеква друго, той е хладнокръвен лъжец!“

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Кристофър Нолан: Времето му се движи в двете посоки
Малко след като навърши 50 години, Кристофър Нолан открива филмовия сезон след...
Read More
0 replies on “Мария – българската дъщеря на Борат”