Джоан Роулинг с нова детска книга

Джоан К. Роулинг е готова с нова детска книга. Авторката на „Хари Потър“ ще издаде „Коледното прасенце“. В нея се разказва историята на 7-годишния Джак, който губи любимата си играчка – малко плюшено прасенце с големи черни очи. В коледната нощ обаче се случват чудеса – всичко оживява, дори и играчките.

Идеята за книгата се ражда още през 2012 г., но e пресътворена на белия лист по време на локдауна във Великобритания, когато нуждата от човешки контакт e по-силна от всякога. Пред „Сънди таймс“ авторката заявява: „Книгата е за това да бъдеш изгубен и после намерен, да обичаш и да бъдеш обичан, за това какво остава с нас и какво си отива“.Роулинг споделя, че за сюжета на новата си книга черпи вдъхновение от преживяванията на сина си – Дейвид в неговото детство.

В този дух – семейната изненада за Роулинг за отпразнуване на новата книга не закъснява – писателката сподели в Туитър мил жест от съпруга и трите ѝ деца. „Събудих се до шоколадова книга, което, сигурна съм ще се съгласите, е много приятен начин да се събудиш“ – сподели авторката.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Balenciaga: Развален телефон
Макар в наши дни брандът отново да е на върха на славата,...
Read More
0 replies on “Джоан Роулинг с нова детска книга”