Лена Бориславова в новия брой на D!VA

Фотография / Диляна Флорентин

Винаги съм искала да докажа на себе си и на околните, че съм достатъчно силна да се справя с всички роли и предизвикателства. Страхът не е нещо, което съм позволявала да ме спре – казва едно от най-ярките лица в листата на „Продължаваме промяната”

Обеци Архив на стилиста
Костюм Liviana Conti от MDL Shop

Фотография / Диляна Флорентин
Асистент-фотограф / Цветан Игнатовски
Стайлинг / Ина Иванова
Грим и коса / Марина Младенова

За първи път се виждаме с Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ минути преди фотосесията за корицата на D!VA. Енергията ù напомня малко на актрисата Ан Хатауей в „Стажантът“ – вглъбена, уверена, устремена към големи дела, но посвоему чаровно кокетна.

Нямам лични впечатления за една от най-обсъжданите жени в политическия ни живот в последните две години и се раздвоявам между предразсъдъците и любопитството. Първите ми нашепват да очаквам проблеми, ако си позволя да я предизвикам с нещо различно от класическата черно-бяла визия. Вторите ми напомнят да не се отказвам от възможността да я представя в нова светлина, ако ми се отдаде възможност. Накрая точно те побеждават, неочаквано за целия екип, който с удоволствие открива една интелигентна млада майка, която не е потънала изцяло в политическите битки.

Обеци Mango
Сако MSGM от Plus Zero Concept Store
Колан H&M
Рокля Zara

Срещу теб често има атаки – и политически, и лични. Как се грижиш за душевното си спокойствие в такива моменти? Има две стратегии – при едната влизаш в ролята на жертва и приемаш, че всичко и всички са срещу теб и не можеш да разгърнеш плановете си. Другата е да се стегнеш и да си кажеш, че трябва да се справиш. Разбираш, че това, с което си се заел, е по-голямо от някакви дребни унизителни приказки, от атаки срещу теб. Не позволяваш тези неща да те спрат, защото именно това е тяхната цел. Политиката е едно от онези редки занимания, при които, ако си с правилния отбор, какъвто е за мен „Продължаваме промяната“, можеш да направиш много съществени промени, да чувстваш удовлетворение, че си оставил добро наследство. А ние вече имаме няколко такива, които завинаги променят обществената нагласа: като общество вече не се страхуваме, че ще умрем от студ и глад, ако не купуваме само руски газ или петрол; вече има очакване, че проектите за общините ще са прозрачни и ще има за всички кметове и населени места, младите семейства пък очакват, че средствата за ин витро процедури ще продължат да растат, за да има повече български деца, и т.н. Това е ролята на политика в наши дни – да преодолее страховете и да направи така, че всички хора да живеят по-добре.

Как преодоляваш своите собствени страхове? Винаги съм искала да докажа на себе си и на околните, че съм достатъчно силна да се справя с всички роли и предизвикателства. Страхът не е нещо, което съм позволявала да ме спре. И съветът, който давам на дамите около мен, които преминават през труден момент, е да вярват в себе си. Всеки може да загуби енергия и да се почувства зле, но жените особено сме така създадени, че носим огромна вътрешна сила и можем да се справим с най-различни предизвикателства.

Имало ли е моменти, в които си искала да се откажеш от този път? Не. Страхуваш се, ако имаш какво да криеш. Ако си в зависимост от някого.

Или ако има какво да губиш… Какво може да загубиш, ако си независим, конкурентоспособен, имаш образование, работил си и друго, преди да влезеш в политиката? Най-лошо в политиката са зависимите от нея политици – тези, които се боят, че ако не са в структурите ù, няма как да си осигурят охолен живот. Те правят всичко, само и само да останат. Пред мен нито един от тези въпроси не стои.

___________________________________
Четете цялото интервю в новия ни брой, който можете да поръчате и онлайн тук.

Spread the love
More from Надя Костова
Ана Дончева – мечти, записани с движение
„Мотивацията намирам в това да си близко до съвършенството и красотата. Болката...
Read More
0 replies on “Лена Бориславова в новия брой на D!VA”