Libre Intense, YSL

Феминистки парфюм – така е наречен Libre Intense в един коментар във Fragrantica и съм склонна да се съглася. Феминистки не по борбения, горящ сутиени начин, а като аромат за жена с кариера. Представям си я 25-30 годишна, знаеща какво иска и твърдо решена да го постигне, но все пак нуждаеща се от онази допълнителна капка увереност, която хубав парфюм може да ѝ даде. Подобно на Dior Addict, и Libre Intense добавя няколко сантиметра към ръста и самочувствието, но за разлика от него не е чудовищен ванилов чук, а позволява близки контакти с хора.

Libre Intense е по-меката, топла и комфортна сестра на Libre, който беше определен за един от най-добрите парфюми на 2020. Харесвам първообраза малко повече – по-остър, по-сух, по-искрящ и по-необичаен. Но Intense също е много добре направен, а така любимата на парфюмерийните маркетолози напоследък думичка „интенз“ не бива да ви плаши (признавам си, че мен ме плаши и към парфюми с „интенз“ в заглавието не посягам). Тук няма нищо прекалено, нахално или задушливо.

Комбинацията лавандула-ванилия не е нещо кой знае колко оригинално (Guerlain също прибягнаха до нея в Mon Guerlain), но е изграна добре. Тук лавандулата не е хладна, остра и прозрачна и не носи усещането за ранна сутрин в началото на юни. Не носи и унисекс усещане за бръснарница, а е поръсена колкото да предпази аромата от влизане изцяло в гурме нишата. Затоплена е така, както се затопля чаша коняк между дланите. Тонката дава една плътна, леко препечена до карамелено база, обгръща като луксозен кашмирен пуловер в мразовит ден. Зимен, вечерен парфюм, който би стоял добре и на бизнес вечеря, и в клуб.

Libre Intense не е точно младежки аромат по онзи невинен, пролетно-възторжен начин. В композицията има зрялост и увереност. Когато го таргетирах към 25-30 годишните, по-скоро имах предвид нещо друго – възрастта, в която правилата са ясни и прости, а светогледът неусложнен. Напомня ми на Good Girl на Carolina Herrera, модерен, секси, без излишни колебания. Ако харесвате парфюми, които са многопластови, нееднозначни и разказват истории, този не е за вас. Тук няма нищо особено за разказване или поне аз не го откривам. Но ако искате просто да ухаете хубаво, да излъчвате самочувствие и да събирате комплименти, пробвайте го. Шлейфов, с много добра прожекция и трайност, без да се натрапва. Градски парфюм за градски момичета.

Година на излизане: 2019

Нос: Ан Флипо и Карлос Бенем

Олфактивна група: ориенталски-фужерен

Връхни нотки: лавандула, мандарина, бергамот

Сърцевина: лавандула, портокалов цвят, жасмин, орхидея

База: ванилия, тонка, сива амбра, ветивер

https://profumodidona.com/

Spread the love
Публикувано от
Още от Дона Делова

География на щастието

Около света в търсене на благополучие и вътрешен баланс Стремежът към щастие...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ