Ботуш, полутренч и мъхесто палто: Пълен тренд гид за преходния гардероб

тренд
3.1 Phillip Lim

Героите от детската книжка „Маншон, полуобувка и мъхеста брада” оживяват в гардероба на настъпващия преходен сезон, но в своеобразен вариант. Ботушът до коляното, късият тренчкот и топлото мидипалто се комбинират с изцяло летни визии, защото са ключови елементи от междинните колекции pre-fall 2023 и resort 2024. Показани преди месеци, те носят практично стил вдъхновение за онова объркано време, в което различни сезони се редуват в рамките на ден. За щастие, не става въпрос за нищо ново под есенното слънце и в гардероба остават познатите герои на изминалите месеци като роклята, плетена на една кука, будоарните модели от тюл и коприна, сетовете от лен. Всичко в комбинация с топли есенни попълнения.

Dundas

Приключенията на Ботуш

С настъпването на новия сезон героинята на един от най-популярните модерно-минималистични брандове Khaite стяга ваканционния багаж за завръщане към реалността, облечена в любимата си копринена рокля с абстрактен принт, напомнящ морска пяна, в комбинация с набрани при глезена ботуши от велур. Същото се отнася за сюжета на Dundas resort 2024. Във ваканционните колекции на Stella McCartney и Victoria Beckham пък ботушите се издължават високо над коляното и завършват скрити под небрежни рокли-ризи в незабравка синьо при първата модна къща и под асиметрични полупрозрачни рокли при втората. Каубойските ботуши, предложени от Мария Грация Кюри за Christian Dior resort 2024, носени в комбинация с вталена разкроена дантелена пола под дъжда на Мексико сити, пък влизат в историята.

Victoria Beckham

На помощ чорапогащник

Един от героите на сезона се представя в неочакван, невинен като Лолита вариант. За ужас през междинния сезон дизайнерите се вдъхновяват от идеята за училищната униформа на непорасналото момиче и комбинират много от визиите си с бял чорапогащник. Такива са интерпретациите на Jil Sander и Tibi resort 2024, както и на Rejina Pyo pre-fall 2023, където белият чорапогащник е в комбинация със сандали с тънки каишки и мини- или мидиполи. Интерпретация по темата предлагат и от модна къща Burberry с принтиран чорапогащник, сливащ се с черно-бялата офис комбинация на пола и блуза. Спасение за големите момичета предлага донякъде с междинната си колекция Victoria Beckham, където късите панталонки и плетените минирокли се комбинират с дълги чорапи с релефна плетка и цвят в тон. Модните къщи Alexander Wang и Saint Laurent (за pre-fall 2023) пък комбинират всичко с класически полупрозрачен черен чорапогащник – от градските визии, състоящи се от минипола или пола-молив и сако или оувърсайз кожено яке, до вечерните будоарни рокли от сатен и дантела.

Coperni

Обувка и чорап

Обичайният есенен тандем заема първи места в тренд класацията на преходния сезон. С чорап се комбинират не само лоуфърите на Coperni (класическа градска интерпретация), но също и женствените елегантни обувки с остър връх при Erdem и Jil Sander (resort 2024). Любимите рокли на Cecilie Bahnsen, обемни и въздушни като облак, обагрен в нежносиньо или розово, за междинния сезон resort 2024 съществуват като контрапункт на комбинация от мъжки черни чорапи и маратонки във всевъзможни цветове. Спортът вдъхновява подиума на Chanel за междинния сезон и така всяка визия на легендарната френска модна къща се комбинира с дълги, набрани при глезена гети ала Синди Крауфорд в нейната иконична фитнес програма от 90-те.

Max Mara

Мъхесто палто и други приятели

Най-лесният начин за влизане в новия есенен сезон е прибавянето на връхна дреха към която и да е лятна визия. Този подход използват и много модни къщи във ваканционните си колекции. Връхната дреха при Sacai resort 2024 е толкова обемна, а облеклата под нея – толкова минималистични, че тя буквално завладява визията. Става въпрос за водоустойчиво парка яке, носено на бос крак, както и за тренчкот-хибрид без ръкави, подвизаващ се вместо рокля. Видоизмененият тренчкот – този път в къс вариант или дълъг, но изработен от кожа – се представя и в междинната колекция на Khaite в комбинация съответно с ефирна дълга рокля и с плетен сет от пола и блуза. Връхна дреха под прикритие представят от Staud (resort 2024), защото тя напълно се слива с летните сатенени панталони, топове и рокли, върху които се носи, изработена от идентична материя в тон. Нищо за криене пък няма при Max Mara, където е позволено иконичното мечешко палто да се носи с всичко.

Gabriela Hearst

Игра на плетива

Облеклата, плетени на една кука, бяха героите на изминалото лято. За щастие те запазват челни места в гардероба и през есента с малки подобрения. Като добавката на строго вълнено офис сако, мидипалто и ботуши при Stella McCartney. Дори най-нежните рокли с релефна плетка са разрешени през новия сезон, стига да са със средна или максидължина, както представят в колекции resort 2024 модни къщи Jil Sander и Gabriela Hearst. Всичко е плетено в междинната колекция на By Malene Birger, напластява се едно върху друго и се носи върху гол крак, независимо дали става въпрос за летен топ и разкроена пола или за плетено максипалто и топъл вълнен пуловер. И тъй като меланхолията на опустяващия плаж е част от романтичните есенни легенди, дизайнерите предлагат уютна комбинация от пуловер и боти, обсипани с пясък, за всяка закъсняла морска ваканция, както при Interior resort 2024. По темата имат какво да добавят и от Chanel (resort 2024) с цялостни топли плетени визии от дълъг панталон и пуловер с избродирани палми за разкош.

3.1 Phillip Lim

Бандата на коприна, лен, вълна и кожа

И деним, когато става въпрос за 3.1 Phillip Lim resort 2024, където сет от памучен панталон с връзки и тениска се комбинира с късо дънково яке (и боти със зебра принт за допълнителен ефект и топлина). В първите хладни дни любимото за всеки студен сезон напластяване означава всевъзможни комбинации от ефирни летни и топли есенни материи. Като плисирана пола от тюл, вълнено сако и кожени ботуши при 3.1 Phillip Lim и ефирни ваканционни рокли с принт, носени под кожено палто, лъскаво като коприна отвън и мъхесто отвътре, при Ulla Johnson resort 2024. Колекция Max Mara resort 2024 е като учебник по непреходен стил, който разкрива перфектите пропорции във формулата за комбиниране на лято и есен в септемврийския гардероб. Мечешкото палто се носи върху къси панталонки и полупрозрачен топ, завършени с функционални градски кубинки върху бос крак. Копринените панталони – къси или дълги – остават в гардероба, но в комбинация с плетени оувърсайз пуловери и пончо с издължени ръкави.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Галина Друмева
Ефект на незабавна пролет
Трендът на розовите рози за пролет-лято 2024 за мигновено приложение Съществува общоизвестен...
Read More
0 replies on “Ботуш, полутренч и мъхесто палто: Пълен тренд гид за преходния гардероб”