Мишел Обама за депресията й през 2020

(Photo by Paul Morigi/Getty Images for Glamour)

Когато през 2019 г. Мишел Обама се снима в поредица на Netflix, посветена на готвенето заедно с децата, тя разказа колко много се е забавлявала. Докато не се оказа, че „шоуто“ да е по цял ден у дома край плота с децата й, продължава и през 2020. В годината на локдауна, в който милиони семейства се налага да вършат всичко от вкъщи – учене, работа и битови задачи, подобно приключение е изпитание за нервите.

„Всичко това беше предизвикателство. Научихме да обръщаме внимание на нещата, за които трябва да сме благодарни, че сме здрави и че сме заедно“, разказва Мишел.

По време на изолацията тя, Барак и двете им деца са в имение във Вашингтон. Това е доста необичайно, защото момичетата тъкмо са поели по своя път в колеж и универистет. Саша е първа година колежанка, а Малия е в Харвард. „Точно излетяха от гнездото, дадох им пространство и се учех на това като родител, и те се наложи да се върнат“, шеговито отбелязва Обама.

Освен, че подслушва уроците на момичетата си в колежа, надзирава ги как готвят в кухнята, Мишел открива и своя нов спортен режим. Тя изоставя високоинтензивните тренировки и се обръща към плуването. Предпочита го, защото колкото повече се приближава към 60-те си години, толкова повече усеща, че се нуждае от по-леки кардио занимания. Колко лека тренировка обаче е плуване около 1800 метра? Обама никога не се шегува и се кани скоро отново да е в басейна.

Плуването, подкрепата и близостта с децата са трите най-важни пункта и в битката на Мишел с депресията. Подобно на милиони хора, пандемията я кара да изпадне в унение и да е спохождана от мрачни мисли за бъдещето. „Депресията е недостатъчно познато заболяване. Налага се да науча през какво точно преминавах, защото ние, хората, често прикриваме подобни моменти. Но психическото здраве е точно това –имаме своите пикове и спадове“.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Благотворителен концерт за младите таланти от НМУ “Любомир Пипков” – София
На 29-ти януари от 19:00ч. в концертната зала на НМУ “Л. Пипков”...
Read More
0 replies on “Мишел Обама за депресията й през 2020”