Нещо за четене

„Олив Китридж“

Елизабет Страут

Кръг

Знаем, че Франсис Макдорманд може да изиграе всичко, а ролята й в адаптацията по „Олив Китридж“ й носи поредната награда „Еми“. Минисериалът е разкошен, а книгата още повече. Носителката на „Пулицър“ Елизабет Страут рисува пъстрия релеф на дълбоката ни емоционалност: конфликтите, трагедиите, радостта и близостта. Олив Китридж, измъчвана от собствените си прегрешения, понякога търпелива и разбираща, понякога осъдителна и непрозорлива, е свързващата нишка в този роман, деликатно изтъкан от тринайсет различни истории.

„Еми и крадецът на сенки“

Марин Трошанов

Сиела

Това, от което лятото ви има нужда, е готино българско фентъзи. Затова ви предлагаме Еми – дъщерята на Радост и Тъга, чиито коси греят във всички багри и която живее на границата между безчет светове и ужасяващата чернота на Нищото. А в един софийски квартал край гористия парк, реката и старите гробища живее Виктор, който иска да избяга от всичко. През един летен ден Еми и Виктор се впускат в дръзко приключение из непознати и страшни места, за да надвият Меркулион – безсмъртен чародей и ексцентричен артист, който краде сенки и поробва души. Това, което им предстои, е чудновато пътешествие.

„Писмо до дъщеря ми“

Мая Анджелоу

Лист

Мая Анджелоу посвещава „Писмо до дъщеря ми“ – колекция с есета, стихотворения и поздравителни адреси, на всички жени по света. Нареждана сред най-влиятелните фигури в борбата за свобода и равноправие, Анджелоу е първата чернокожа кондукторка в трамвай, първата чернокожа жена режисьор, преподавателка в университети, писателка, поетеса. „Може да не успееш да контролираш всичкo, коeто ти се случва, но можеш да вземеш решение, че не си победена. Опитай се да бъдеш дъгата над нечий облак. Не се оплаквай. Прави всичко възможно, за да промениш нещата, които не харесваш. Ако не можеш да ги промениш, промени начина си на мислене“, пише тя.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Заедно ли са?
Любовта на всяка двойка претърпява промени след появата на първия наследник. Не...
Read More
0 replies on “Нещо за четене”