Продукти:
4 филета от треска или друга немазна риба
2 глави лук
2 тиквички
1 лимон
зехтин
сол
черен пипер
За салсата:
1 връзка магданоз
1 лимон
1 с.л. каперси
3 с.л. зехтин
Приготвяне:
Включете фурната на 200 С. Пригответе салсата – нарежете магданоза и го разбъркайте с каперсите, зехтина, настърганата кора и сока на лимона, щипка сол.
Нарежете лука, тиквичките и лимона на полумесеци. Овкусете рибата и зеленчуците със сол, пипер и зехтин. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете 15-20 минути, докато рибата е готова, а зеленчуците леко покафенеят. Сервирайте със салсата.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 244
въглехидрати – 6 г
мазнини – 6 г
протеини – 43 г
Spread the love