Печена треска с тиквички и салса верде

Продукти:

4 филета от треска или друга немазна риба

2 глави лук

2 тиквички

1 лимон

зехтин

сол

черен пипер

За салсата:

1 връзка магданоз

1 лимон

1 с.л. каперси

3 с.л. зехтин

Приготвяне:

Включете фурната на 200 С. Пригответе салсата – нарежете магданоза и го разбъркайте с каперсите, зехтина, настърганата кора и сока на лимона, щипка сол.

Нарежете лука, тиквичките и лимона на полумесеци. Овкусете рибата и зеленчуците със сол, пипер и зехтин. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете 15-20 минути, докато рибата е готова, а зеленчуците леко покафенеят. Сервирайте със салсата.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 244

въглехидрати – 6 г

мазнини – 6 г

протеини – 43 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Приключи тазгодишното издание на Sofia Fashion Week
Дизайнери от България и света се събраха на една сцена в три...
Read More
0 replies on “Печена треска с тиквички и салса верде”