„Партньори срещу престъпление“: Един подкаст за истински (и измислени) криминални истории

Илюстрация: Елеонора Аспарухова

Партньори срещу престъпление е български аудио подкаст за криминални истории на малък и голям екран с водещ журналистът и кинокритик Зорница Аспарухова. Два пъти в месеца, тридесет минутните епизоди ще препоръчват и разискват кървави, страшни, смешни, мистериозни… от онези истории, които изправят косата, докато феновете на жанра пият своя следобеден чай или може би нещо по-силно.

Всеки епизод ще разказва по миминум една криминална история, която може да се гледа по телевизията, в стрийминг платформите или на кино. Някои истории са истински, а други са плод на нечия фантазия… Но всички гарантират добро изкарване за почитателите на мистериите, трилърите и „whodunit“ жанра – разновидност на детективската фантастика, водена от сюжет, в която основният фокус е пъзелът около това кой е извършил престъплението.

С ударен старт, още в първия епизод, почитателите на истинските мистерии ще научат повече за убийството на Владимир Похилко, ко-създател на играта „Тетрис“, както и за филма по същата случка. Ще разберат как мислят великите крадци, какъв е планът зад най-дръзкия обир на диамант в Европа и защо има теория, че над телевизионната поредицата „Клуб „Веселие“ (Glee) тегне проклятие…

В началото на всеки месец Партньори срещу престъпление ще представя с препоръка, но и с доза критична мисъл, различни криминални филми или сериали, които може да се гледат веднага. А във втория си епизод за месеца (средата на месеца) ще има специален гост. Първите двама гости вече са известни – телевизионната водеща и актриса Поли Недкова ще сподели емоциите си от поредицата „Убийства на лоши момичета“, а радиоводещият Драго Симеонов ще обсъди със Зузи Аспарухова престъпления покрай „зайчета“ от имението Playboy. Двамата ще разсъждават как се е променил този бранд с годините и къде/как се позиционира темата за секса днес в киното.

С всеки един от своите 30 минутни епизоди Партньори срещу престъпление обещава страховито съдържание и добро изкарване със слушалки в ушите или споделено в компания.

Партньори срещу престъпление ще излиза два пъти в месеца – в началото и в неговата среда – и може да се слуша в познатите подкаст платформи – Spotify, Google Podcast и Apple Podcast.

Създателят и водещ на подкаста Партньори срещу престъпление Зорница (Зузи) Аспарухова е журналист с профил и интереси в сферите кино, сериали и книги. Тя има дългогодишен опит в различни медии. Визията на аудио крими поредицата е дело на аниматора и илюстратор Елеонора Аспарухова, преподавател в School of digital arts (SODA) в Англия.  Музикалната тема и пост продукцията на подкаста е на Михаил Йосифов и BigBanda.

Първият епизод вече е онлайн:

Spread the love
More from divamagazine.bg
Графиня Мари дьо Тили, която преподава етикет, но не го спазва
Текст Магдалена Гигова Как трябва да се обличате, когато корените на рода...
Read More
0 replies on “„Партньори срещу престъпление“: Един подкаст за истински (и измислени) криминални истории”