Робърт Де Ниро с два хотела в България

Брандът за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality ще отвори два хотела в България. Първият хотел и ресторант ще бъде в центъра на София, а вторият – на морския бряг във Варна.

Компанията е основана през през 1994 г. от актьора Робърт Де Ниро, известния готвач Нобу Мацухиса и филмовия продуцент Меир Тепер. Първия си хотел открива през 2013 г. в Лас Вегас, а днес портфолиото ѝ включва 38 хотела и 12 проекта за резиденции по целия свят.

 „Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа, сгушена в историческата „Банкерска сграда“ близо до Народния театър „Иван Вазов“ и заобиколена от бутикови магазини, художествени галерии и основни исторически забележителности.“ – съобщават от сайта на Nobu Hospitality.

Сградата, проектирана от арх. Никола Лазаров, е построена през 1912 г. Обявена е за недвижим паметник на културата през 1978 г., а десет години по-късно е вписана като художествен паметник. През годините са достроени още два етажа и е променен покривният силует. Известна е като „Банкерската сграда“, тъй като в нея винаги са се помещавали банки.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Зелено за щастие
Дни след като Бен Афлек предложи брак на Дженифър Лопес за втори път, попзвездата...
Read More
0 replies on “Робърт Де Ниро с два хотела в България”